Linnovaara valitsi maalämmön

Maalämpö oli iisalmelaisen Heikki Linnovaaran valinta omakotitalonsa lämmitysjärjestelmäksi jo rakennusvaiheessa. Talon sisätilojen lisäksi lämmitettävää tilaa on myös autotallissa. Linnovaaran taloon asennettiin Gebwellin maalämpöjärjestelmä, jossa on myös sisäilman viilennysyksikkö. Linnovaaran mukaan maalämpöjärjestelmän hankinnan jälkeen lämmityskustannukset ovat olleet verrattaen matalat ja järjestelmän arvioitu sähkönkulutus on ollut kohtuullisen pientä.

Mitkä seikat vaikuttivat Linnovaaran Qi-maalämpöpumpun hankintaan? Lue lisää »

Anssi Huttunen ja Qi maalämpöpumppu

Huttusille lämmintä pienin käyttökustannuksin

Haminalainen Markus Huttunen valitsi maalämmön lämmitysjärjestelmäksi omakotitaloonsa, jossa on varastotilat mukaan lukien 300 neliötä lämmitettävää tilaa. Huonekorkeudet ovat paikoin 4-5 metrissä ja siitäkin huolimatta lämpöä on riittänyt. Huttunen on tyytyväinen Gebwellin järjestelmään ja pieneen energialaskuunsa.
Lue lisää "Huttusille lämmintä pienin käyttökustannuksin"

Lämmitysöljyn hinta noususuhdanteessa: näin kannattaa säästää

Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä on kustannustehokas, huoleton ja ekologinen. Mutta ovatko kaikki lämmitysjärjestelmät yhtä edullisia ja tehokkaita? Lämmitysöljyn hinta on jatkuvasti nousussa, ja suuri osa öljypannuista on vanhentuneita. Monet pohtivatkin, olisiko maalämpöön vaihtaminen kenties halvempaa, helpompaa ja ympäristöystävällisempää. Mikä on todellinen ekoteko?
Lue lisää "Lämmitysöljyn hinta noususuhdanteessa: näin kannattaa säästää"