Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä nykyaikaiseen logistiikkakeskukseen

Gebwellin toimittama hybridilämmitysjärjestelmä hoitaa Also Finlandin uuden logistiikkakeskuksen lämmityksen.

Also Finland Oy on Suomen suurin IT- ja kulutuselektroniikan tukkuri. Yritys avaa keväällä 2016 Tampereen Pirkkalaan, Linnankallion teollisuusalueelle modernin logistiikkakeskuksen, joka työllistää 60 ammattilaista.

Logistiikkakeskuksen 18 000 neliötä lämmitetään maalämpö-kaukolämpöhybridijärjestelmällä. Kiinteistö lämmitetään pääasiasiassa maalämpöjärjestelmällä, lämmityksen kulutushuipuissa käytetään kaukolämpöä. Käyttövesi puolestaan lämmitetään täysin kaukolämmöllä. Lämmityslaitteistokokonaisuuden on toimittanut kohteeseen Gebwell Oy.

Hybridijärjestelmän kaikki laitteet samalta toimittajalta

Logistiikkakeskuksen rakensi Rakennusliike Lehto Oy Kempeleeltä ja LVI-töistä huolehti oululainen Movitek Oy.

Gebwell GEMINI maalämpöjärjestelmä
Gebwell GEMINI maalämpöjärjestelmä logistiikkakeskuksessa

Valitsimme Gebwell Oy:n lämmitysjärjestelmän toimittajaksi, koska näin saimme molemmat laitteistot, maalämpöjärjestelmän sekä kaukolämmönjakokeskuksen, samasta paikasta. Täten pystyimme varmistumaan, että laitteet toimivat hyvin yhteen,” kertoo Marko Sillman, Movitek Etelä-Suomen toimitusjohtaja.

Kohteeseen on asennettu reilun 300 kilowatin tehoinen Gebwell Gemini –maalämpöjärjestelmä. Järjestelmään kuuluu lisäksi 2000 litran puskurivaraaja, jolla varmistetaan pitkät latausjaksot maalämpöpumpuille. Järjestelmään asennetaan myös etäkäyttösovellus, jolla voimme seurata järjestelmän toimintaa etänä. Maalämpöjärjestelmän rinnalle on asennettu 3-piirinen Gebwell G-Power -kaukolämmönjakokeskus kulutushuippuja ja lämmintä käyttövettä varten,” kertoo Gebwell Oy:n aluepäällikkö Petri Poikola. Kaikki hybridijärjestelmän laitteet ovat kotimaisia; ne on suunniteltu ja valmistettu Leppävirralla.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Gebwell oli kohteessamme laitetoimittajana ja yhteistyö toimi hyvin. Gebwellin aluepäälliköltä sai apua aina tarvittaessa ja kaikki sujui muutenkin sovitusti,” jatkaa Sillman.

Mukavuutta ja miellyttävämpää huoneilmaa – asiakkaittemme kokemuksia maaviileästä

Maaviileää hyödynnetään yhä useammassa maalämpötaloudessa, koska se on helppo ja edullinen tapa varmistaa, että sisäilma pysyy miellyttävänä myös kuumina kausina. Mutta millaista palautetta asiakkaille toimitetuista maaviilennysratkaisuista on kantautunut Gebwellin suuntaan? ”Niin saneeraus- kuin uudiskohteiden osalta maaviilennys on tuonut asiakkaillemme poikkeuksetta lisää asumismukavuutta. Maalämpöasiakkaamme ovat maaviilennysratkaisuihin hyvin tyytyväisiä ja viilennykselle on kysyntää yhä enemmän”, Gebwellin myyntipäällikkö […]
Lue lisää "Mukavuutta ja miellyttävämpää huoneilmaa – asiakkaittemme kokemuksia maaviileästä"