Espoolaisen kerrostalon lämmityskulut kolmannekseen poistoilman lämmöntalteenotolla

Asunto-osakeyhtiö Soukanmetsän kerrostalokiinteistössä on yhteensä 96 asuntoa.

Kiinteistön linjasaneerauksen yhteydessä päätettiin uusia myös lämmitysjärjestelmä. Asuntojen kylpyhuoneisiin ja saunatiloihin asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys, jota lämmitetään lämmön talteenoton avulla. Lämmöntalteenottojärjestelmään kuuluu katolle sijoitettu lämmön talteenottolaite, joka kerää lämpöenergian talteen ilmanvaihdon poistoilmasta. Lämmönkeruuliuosputkisto kuljettaa lämpöenergian tekniseen tilaan sijoitetuille neljälle isolle Gebwell-lämpöpumpulle.

Lue miten nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin ja kuinka asukkaat ovat hyötyneet alentuneista lämmityskustannuksista. Siirry artikkeliin»

 
As Oy Soukanmetsän kiinteistössä on 96 asuinhuoneistoa
As Oy Soukanmetsän kiinteistössä on 96 asuinhuoneistoa

Toimiiko maalämpöpumppuni oikein? – Useimmin kysytyt kysymykset maalämpölaitteiston häiriötilanteissa

Teknisten laitteiden viat yleensä ilmaantuvat varoittamatta – eikä maalämpölaitteisto tee tässäkään poikkeusta. Maalämpölaitteiston häiriöt ilmenevät monesti yllättävinä lämmönjakelun häiriöinä, mutta myös erilaisina laitteiden antamina hälytyksinä. Epäiletkö, että maalämpölaitteessasi on jotain vialla? Katso ensin nämä useimmin kysytyt kysymykset – vastaus voi löytyä alta! Tässä artikkelissa käydään läpi ohjeita, joita Gebwellin huolto antaa maalämpölaitteiston yleisimpiin vikatilanteisiin.   […]
Lue lisää "Toimiiko maalämpöpumppuni oikein? – Useimmin kysytyt kysymykset maalämpölaitteiston häiriötilanteissa"