Gebwell Smart – älyä maalämpöpumpun ohjaamiseen

Gebwell on ollut edelläkävijänä kehittämässä erilaisia älyjärjestelmiä, joiden avulla lämmitysjärjestelmistä saadaan tehtyä entistä helppokäyttöisempiä ja energiatehokkaampia. Gebwell Aries maalämpöpumpun uraauurtava älyohjaus on osoitus, kuinka pilvipalvelua hyödyntävällä teknologialla voidaan säästää rahaa ja helpottaa tavallisen ihmisen arkea ja lisätä kodin asumismukavuutta. Älyominaisuuksien käyttö on järkevää niin kuluttajan ajankäytön kuin kukkaronkin kannalta.

Gebwell Smart -sovellus on mobiilikäyttöliittymä, jolla Gebwell Ariesta ohjataan kotona ollessa joko lämpöpumpun lähiverkon (WiFi) kautta tai pienellä kuukausimaksulla* myös etänä mistä vain 3/4G-verkon kautta. Sovellus ladataan iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävään älylaitteiseen – älypuhelimeen tai tablettiin. Maalämpöpumpun ohjaus ei ole ollut koskaan näin helppoa – kokeile vaikka itse!

* Etäkäyttö on maksuton ensimmäiset kolme (3) kuukautta Gebwell Smart sovelluksen käyttäjäksi rekisteröitymisestä. Tilaamalla Gebwell Smart etäkäyttö 3kk tutustumisjakson aikana, jatkuu etäkäyttö veloituksetta vielä toiset kolme (3) kuukautta. Tutustumisjakson jälkeen etäkäytöstä veloitetaan 5 euroa (sis alv 24) kuukaudessa. Palvelu laskutetaan etukäteen vuosi kerrallaan. Gebwell Smart on saatavilla myöskin selainpohjaisena työpöytäsovelluksena tietokoneelle. Lue lisää kotisivuiltamme www.gebwell.fi/gebwell-smart-kayttoliittymasovellus.

Ohjaa omaa maalämpöpumppuasi Gebwell Smart -mobiilisovelluksella

Gebwell Smart -sovellus mahdollistaa lämpöpumpun omistajalle vaivattomien säätöjen ja ajastuksien tekemisen. Mobiiliapplikaatio on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja käyttöliittymältään se on yksinkertainen ja selkeä.

Sovelluksella on todella helppo nostaa huonelämpötilaa sekä säätää käyttöveden lämpötilaa tarvittavalle tasolle vaikkapa omalta sohvalta käsin. Käytännössä säätäminen tapahtuu sovelluksen avaamalla ja liikuttamalla sormella lämpömittarikuvaketta.

Applikaation avulla käyttäjä pystyy säätämään hyvin tarkastikin lämpöpumpun asetuksia. Lämmityskäyrää voidaan säätää portaattomasti ja käyttöveden lämpötilan määrittelyyn on tarjolla eri tasoisia valmiita asetuksia: normaali, mukavuus, säästö sekä lämpötilan pudotus poissa kotoa -toiminnon avulla.

Vaivattomien säätötoimintojen lisäksi erilaiset ajastukset helpottavat käyttäjän elämää. Käyttöveden lämmityksen aikaohjaus voidaan asettaa käden käänteessä. Käyttöveden lämpötilan voi aikaohjata säästötilaan esimerkiksi yön ajaksi tai muuksi ajaksi, jolloin lämpimän käyttöveden tarve on pientä.

Monipuoliset etätoiminnot tuovat turvaa

Gebwell Smart -sovellus mahdollistaa etätoiminnot, joita perinteisellä lämpöpumpun kyljessä olevalla ohjauspaneelilla ei pystytä toteuttamaan. Sovelluksella saadaan esimerkiksi asetettua lämpöpumppu poissa kotoa -tilaan vaikka taksimatkalla lentokentälle, jos säätäminen unohtui matkalle lähtiessä. Sovelluksella voidaan tarkistaa matkoilla ollessa, että lämpöpumppu toimii kotona normaalisti. Ja mikäli applikaatiosta havaitaan lämpöpumpun toimintahäiriö, voidaan sovelluksella tehdä kätevästi huoltopyyntö tai soittaa valmistajan huoltonumeroon.

Gebwell Smart -sovelluksesta pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti myös lämpöpumpun energiakulutusta. Lämmitykseen ja käyttöveteen käytetyn energiankulutuksen pystyy todentamaan erikseen sekä yhteenlaskettuna kokonaiskulutuksena. Myös tämänhetkinen energiakulutus on helposti nähtävissä ja kumulatiivista kulutusta voidaan tarkastella tietyltä aikaväliltä.

Osa Aries maalämpöpumpun ominaisuuksista vaatii mobiilidatayhteyden (3G/4G tms.). Mikäli Aries asennetaan sellaiseen paikkaan, jossa on huono tai olematon mobiilidatayhteys, ei Gebwell voi taata kaikkien ominaisuuksien toimintaa (esim. etäyhteys). Gebwell ei vastaa mobiilidatan toimivuudesta, ja mikäli toimivuutta halutaan parantaa esimerkiksi vahvistimilla, ei Gebwell vastaa näistä kuluista.

Lue lisää Gebwell Smart sovelluksesta »

Valvomon ammattilaisapu kätesi ulottuvilla

Kun Gebwell Aries -maalämpöpumppu on pilven kautta yhteydessä Gebwell Smart -valvomoon, varmistat, että valvomon ammattilaisapu on kätesi ulottuvilla.

Kaikki Gebwell Aries -maalämpöpumput yhdistetään Gebwell Smart -valvomoon, jolloin LVI-liikkeen asiantuntijat pääsevät tarvittaessa näkemään asentamiensa laitteiden reaaliaikaisen tilanteen sekä auttamaan mahdollisissa pulmatilanteissa etänä – ilman LVI-asentajan käyntiä paikan päällä.

Tavallisesta poikkeava lämmitysjärjestelmän toiminta huomataan ajoissa ja siihen voidaan reagoida tarvittaessa. Gebwell Smart -valvomoon yhdistetyn maalämpöpumpun omistaja ei ole lämmitysjärjestelmänsä kanssa yksin. Gebwellin asiantuntijat ovat myös yhteistyökumppaniverkoston tukena, jolloin niin valmistaja kuin LVI-liikekin puhaltavat yhteen hiileen parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi.

Pilvipalvelun kautta jaellaan automaattisesti lämpöpumpun säätimen ohjelmapäivitys, joka sisältää viimeisimmät bugikorjaukset ja uudet toiminnot, joilla taataan lämpöpumpun optimaalinen toiminta.

Lisää huolettomuutta tulossa kodin lämmitykseen

Pilvipalvelun tarjoamat mahdollisuudet halutaan valjastaa yhä tehokkaammin lämmityslaitteiden ohjauksessa – sen vuoksi sovellusta ja maalämpöpumppuja kehitetään jatkuvasti. Gebwell Smartin tuotekehitys on pitkällä esimerkiksi sääennusteen huomioivan ohjaustavan osalta. Kun ohjaus saadaan mukaan käyttöliittymään, voidaan lämpötila määritellä pysymään samana ulkolämpötilasta tai sääolosuhteista riippumatta. Tämä toiminnallisuus tuo tullessaan lisää energiansäästöä sekä asumismukavuutta.

Käyttäjän elämää helpottaa entisestään myös Gebwell Smartin palveluvalikoimaan piakkoin tuleva Huoleton-palvelutaso, jossa lämpöpumpun seurannan voi jättää täysin yhteistyökumppanimme hoitoon.

Huoleton-sopimus sisältää etävalvonnan, mikä pienentää Arieksen omistajalle koituvia huoltokuluja, koska jokainen huoltotoimenpide ei vaadi käyntiä paikan päällä. Valvomoon yhdistetty maalämpöpumppu on ennen kaikkea huoleton, koska asiantuntijat pääsevät milloin vain näkemään laitteen tilanteen sekä tarkistamaan ja muokkaamaan asetuksia ja säätöjä. Valvomon kautta päästään lisäksi todentamaan ja kuittaamaan mahdollisia hälytyksiä.

Huoleton-palvelussa lämpöpumpun poikkeava toiminta, kuten kompressorin käynnistyshäiriö, aiheuttaa hälytyksen huoltoliikkeelle, joka voi reagoida toimintahäiriöön ennen kuin niin sanotusti talo kylmenee. Hälytyksen aiheuttava poikkeava toiminta perustuu tiettyihin lämmitysjärjestelmästä saatuihin mittaustuloksiin ja datan älykkääseen käsittelyyn.

Ota sinäkin järki käteesi ja tee arjestasi hieman vaivattomampaa. Valitse Gebwell Smart -sovelluksella ohjattava Aries-maalämpöpumppu talosi lämmitykseen!

App Store »

Google Play »

Lataa Gebwell Smart -sovellus maksutta älylaitteeseesi edellä mainituista sovelluskaupoista. Voit testata sovelluksen toimintoja klikkaamalla aloitusnäytön Kokeile-valintaa.