Gebwell Smart -ympäristö – maalämmön digitaalinen maailma

Gebwell Aries on maailman ensimmäinen maalämpöpumppu, joka hyödyntää IoT-teknologiaa. IoT (Internet of Things) tarkoittaa esineiden internetiä, johon liitettyjä fyysisiä laitteita, kuten Gebwell Aries -maalämpöpumppua, voidaan etäohjata tietoverkon avulla. Gebwell Smart -ympäristö yhdistää IoT:n, maalämpöpumpun luoman langattoman etäyhteyden ja mobiilikäyttöliittymän maalämpöalalla uraauurtavaksi ratkaisuksi.

Älykkäitä toimintoja tietoa jalostamalla

Gebwellin Smart -palvelun kehittämisen on mahdollistanut Siemensin MindSphere, joka on tietoturvallinen pilvipohjainen IoT-käyttöjärjestelmä. Avoimessa MindSphere IoT-käyttöjärjestelmässä pystytään käsittelemään koko laitekannasta kerättyjä suuriakin datamääriä.

Tyypillistä IoT-teknologialle on, että verkkoon kytkettyjen laitteiden anturit mittaavat laitteen toimintaa ja keräävät koko järjestelmää koskevaa tietoa. Gebwell Smart -ympäristössä tietoa kerätään lämpöpumppujen ja kaukolämmönjakokeskusten toiminnasta, järjestelmän käyttöympäristöstä ja käyttöliittymäsovelluksen käytöstä.

Jalostettua dataa, kuten yleisimmin käytettyjä lämpötilakäyriä, voidaan yhdistää paikalliseen säätietoon, jolloin on mahdollista luoda reaaliajassa muutoksiin reagoivia älykkäitä toimintoja käyttökohteen mukaan. Gebwellin tuotekehitys tähtää lämmitysjärjestelmän käytön energiatehokkuuden optimointiin ja asumismukavuuden parantamiseen. MindSphere IoT -käyttöjärjestelmä on alusta, jossa Gebwellin sovelluskehittäjät voivat luoda Gebwell Smartista entistä fiksumman käyttöliittymän.

 

  1. Gebwell IoT-laitteista kerätyt tiedot lähetetään langattomasti suojattua yhteyttä hyödyntäen tietoturvalliseen Siemens MindSphere -pilvipalveluun.
  2. Aries maalämpöpumpun hallinnointi tapahtuu lämpöpumpun automaattisesti muodostaman lähiverkon tai lisäpalveluna tarjottavan 3/4G-matkapuhelinverkon kautta. Käyttäjä voi ohjata Ariesta ilmaisella Gebwell Smart -mobiilisovelluksella, jonka voi asentaa iOS- ja Android-laitteisiin.
  3. Pilvipalvelun ansiosta Gebwell Smart-pilvivalvomo voi tarvittaessa nähdä jokaisen pilvipalveluun yhdistetyn IoT -järjestelmän tilan. Huoltoliike voi tarvittaessa tarkistaa järjestelmän tilanteen käymättä paikan päällä – vaivatonta ja kustannustehokasta.

Gebwell Smart -pilvipalvelu – kodin lämmityksen keskipisteenä

Jokainen Gebwell IoT- laite linkitetään jo tehtaalla Gebwell Smart -pilvipalveluun. Palvelun alustana käytetään erittäin tietoturvallista Siemens Mindsphere IoT-pilvipalvelua. Pilvipalvelun myötä käyttäjä pystyy ohjaamaan pumppua paikasta riippumatta ja hän voi halutessaan ulkoistaa pumpun valvonnan ja säädön Gebwell Smart -pilvivalvomolle.

Pilvipalvelun avulla laitteista kerätään ja jalostetaan arvokasta tietoa, jota käytetään lämmitysjärjestelmän älyohjaukseen sekä käyttöliittymän toimintojen kehittämiseen. Gebwellin tuotekehitys panostaa mm. paikallissään ja sähkön pörssihinnoittelun huomioivien toimintojen kehitykseen lähitulevaisuudessa, jotta järjestelmistä saadaan kehitettyä entistä energiatehokkaampia.

Gebwell Smart -valvomosta näkyy järjestelmän reaaliaikainen tilanne

Pilvipalvelu mahdollistaa selainpohjaisen Gebwell Smart valvomon, josta jokaisen pilvipalveluun liitetyn Gebwell IoT-laitteen tilanteen voi tarkistaa reaaliaikaisesti. Huoltoliikkeet voivat tarkistaa asentamiensa tai huoltopalvelunsa piirissä olevien Gebwell IoT-laitteiden tilanteen ja tehdä säätöjä  käymättä paikan päällä. Valvomo luo käyttäjälle turvaa mahdollisen vikatilanteen varalta.

Gebwell Smart -valvomo on tarkoitettu asennus- ja huoltoliikkeiden käyttöön. Myös kiinteistöjen omistajille voidaan luoda tunnukset Gebwell Smart valvomoon, mikäli taloyhtiöllä on käytössään Gebwellin IoT-lämmityslaite.

Ohjaa Aries maalämpöpumppuasi mobiilisovelluksella maailman ääristä

Koko Gebwell Arieksen käyttöliittymä on paketoitu Gebwell Smart -mobiilisovellukseen. Gebwell Aries-maalämpöpumppua ohjataan kotona lämpöpumpun automaattisesti luoman lähiverkon kautta Gebwell Smart -mobiilisovelluksella. Älylaitteen ja maalämpöpumpun luoman Wi-Fi-verkon kautta tapahtuva lämmitysjärjestelmän seuranta ja ohjaus on vakiona kaikissa Aries-maalämpöpumpuissa. Sovelluksella käyttäjä pystyy säätämään helposti kodin lämpötilaa tai lisätä lämpimän käyttöveden valmistusta.

Gebwell Smart -sovelluksessa on havainnolliset käyttöliittymänäkymät, joiden avulla mm. käyttöveden, menoveden tai huoneilman lämpötilan säätäminen käy helposti ja nopeasti. Sovellus voidaan ladata myös useampaan kodin iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävään älylaitteiseen – älypuhelimeen ja tablettiin.

Maksullinen sovelluslaajennus mahdollistaa laitteen käytön kauempaakin kuin kotisohvalta. Gebwell Smartin sovelluslaajennuksella Aries-maalämpöpumppua voidaan käyttää 3G/4G-verkossa mistä päin maailmaa tahansa. Gebwell Smart -ympäristö levittäytyy käyttäjiensä mukana siis kaikkialle.

Onko sinun kotisi jo osa Gebwell Smartin globaalia maalämmön eturintamaa? Valitsemalla Gebwell Smart -ympäristössä toimivan Gebwell Aries -maalämpöpumpun lisäät asumismukavuuttasi ja teet kotisi lämmityksestä älykkäämpää sekä energiatehokkaampaa.

Kokeile Gebwell Smart sovellusta

Lataa Gebwell Smart sovellus maksutta puhelimeesi Appstoresta tai Play kaupasta ja testaa sovellusta itse. Ladattuasi sovellukseen avaa se ja klikkaa Kokeile.