Gebwell Smart -ympäristö – maalämmön digitaalinen maailma

Gebwell Aries on maailman ensimmäinen maalämpöpumppu, joka hyödyntää IoT-teknologiaa. IoT (Internet of Things) tarkoittaa esineiden internetiä, johon liitettyjä fyysisiä laitteita, kuten Gebwell Aries -maalämpöpumppua, voidaan etäohjata tietoverkon avulla. Gebwell Smart -ympäristö yhdistää IoT:n, maalämpöpumpun luoman langattoman etäyhteyden ja mobiilikäyttöliittymän maalämpöalalla uraauurtavaksi ratkaisuksi.

Älykkäitä toimintoja tietoa jalostamalla

Gebwellin Smart -palvelun kehittämisen on mahdollistanut Siemensin MindSphere, joka on tietoturvallinen pilvipohjainen IoT-käyttöjärjestelmä. Avoimessa MindSphere IoT-käyttöjärjestelmässä pystytään käsittelemään koko laitekannasta kerättyjä suuriakin datamääriä.

Tyypillistä IoT-teknologialle on, että verkkoon kytkettyjen laitteiden anturit mittaavat laitteen toimintaa ja keräävät koko järjestelmää koskevaa tietoa. Gebwell Smart -ympäristössä tietoa kerätään maalämpöpumppujen toiminnasta, maalämpöjärjestelmän käyttöympäristöstä ja käyttöliittymäsovelluksen käytöstä.

Jalostettua dataa, kuten yleisimmin käytettyjä lämpötilakäyriä, voidaan yhdistää paikalliseen säätietoon, jolloin on mahdollista luoda reaaliajassa muutoksiin reagoivia älykkäitä toimintoja käyttökohteen mukaan. Gebwellin tuotekehitys tähtää maalämpöjärjestelmän käytön energiatehokkuuden optimointiin ja asumismukavuuden parantamiseen. MindSphere IoT -käyttöjärjestelmä on alusta, jossa Gebwellin sovelluskehittäjät voivat luoda Gebwell Smartista entistä fiksumman käyttöliittymän.

 

Gebwell Smart -ympäristö koostuu Gebwell Aries -maalämpöpumpusta, Gebwell Smart -pilvipalvelusta, -pilvivalvomosta ja mobiiliaplikaatiosta.

 

  1. Gebwell Aries -maalämpöpumpuista kerätyt tiedot lähetetään langattomasti suojattua yhteyttä hyödyntäen tietoturvalliseen Siemens MindSphere -pilvipalveluun.
  2. Maalämpöpumpun hallinnointi tapahtuu Gebwell Arieksen automaattisesti muodostaman lähiverkon tai lisäpalveluna tarjottavan 3/4G-matkapuhelinverkon kautta. Käyttäjä voi ohjata maalämpöpumppua ilmaisella Gebwell Smart -mobiilisovelluksella, jonka voi asentaa kaikkiin iOS- ja Android-laitteisiin.
  3. Pilvipalvelun ansiosta Gebwell Smart-pilvivalvomo voi tarvittaessa nähdä jokaisen Aries -maalämpöjärjestelmän tilan. Gebwellin tehtaalla teknisen tuen henkilöstö on valmiina ratkomaan ongelmatilanteita ja jopa ennakoimaan huoltotarpeita.

Gebwell Smart -pilvipalvelu – kodin lämmityksen keskipisteenä

Jokainen Gebwell Aries -maalämpöpumppu linkitetään jo tehtaalla Gebwell Smart -pilvipalveluun. Palvelun alustana käytetään erittäin tietoturvallista Siemens Mindsphere IoT-pilvipalvelua. Pilvipalvelun myötä käyttäjä pystyy ohjaamaan pumppua paikasta riippumatta ja hän voi halutessaan ulkoistaa pumpun valvonnan ja säädön Gebwell Smart -pilvivalvomolle.

Pilvipalvelun avulla laitteista kerätään ja jalostetaan arvokasta tietoa, jota käytetään maalämpöpumpun älyohjaukseen sekä käyttöliittymän toimintojen kehittämiseen. Gebwellin tuotekehitys panostaa mm. paikallissään ja sähkön pörssihinnoittelun huomioivien toimintojen kehitykseen lähitulevaisuudessa, jotta järjestelmistä saadaan kehitettyä entistä energiatehokkaampia.

Gebwell Smart -pilvivalvomo päivystää Leppävirralla

Leppävirralla sijaitseva Gebwellin oma etävalvomo takaa entistä huolettomamman maalämpöpumpun käytön ja energiatehokkaamman lämmityksen. Gebwellin tehtaalta nähdään tarvittaessa jokaisen toimitetun Gebwell Aries -maalämpöpumpun reaaliaikainen tilanne. Pilvivalvomon tekninen tuki luo käyttäjälle turvaa mahdollisen vikatilanteen varalta.

Gebwell Smart -pilvivalvomon palveluihin on tulossa huoltosopimuspaketti, joka sisältää ennakoivan huollon ja järjestelmän elinkaaren optimoinnin. Myös koko Gebwell Aries -maalämpöpumpun käytön voi halutessaan ulkoistaa Gebwellin pilvivalvomolle.

Ohjaa pumppuasi mobiilisovelluksella maailman ääristä

Koko Gebwell Arieksen käyttöliittymä on paketoitu Gebwell Smart -mobiilisovellukseen. Gebwell Aries-maalämpöpumppua ohjataan kotona lämpöpumpun automaattisesti luoman lähiverkon kautta Gebwell Smart -mobiilisovelluksella. Älylaitteen ja maalämpöpumpun luoman Wi-Fi-verkon kautta tapahtuva lämmitysjärjestelmän seuranta ja ohjaus on vakiona kaikissa Aries-maalämpöpumpuissa. Sovelluksella käyttäjä pystyy säätämään helposti kodin lämpötilaa tai lisätä lämpimän käyttöveden valmistusta.

Gebwell Smart -sovelluksessa on havainnolliset käyttöliittymänäkymät, joiden avulla mm. käyttöveden, menoveden tai huoneilman lämpötilan säätäminen käy helposti ja nopeasti. Sovellus voidaan ladata myös useampaan kodin iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävään älylaitteiseen – älypuhelimeen ja tablettiin.

Maksullinen sovelluslaajennos mahdollistaa laitteen käytön kauempaakin kuin kotisohvalta. Gebwell Smartin sovelluslaajennuksella Aries-maalämpöpumppua voidaan käyttää 3G/4G-verkossa mistä päin maailmaa tahansa. Gebwell Smart -ympäristö levittäytyy käyttäjiensä mukana siis kaikkialle.

Onko sinun kotisi jo osa Gebwell Smartin globaalia maalämmön eturintamaa? Valitsemalla Gebwell Smart -ympäristössä toimivan Gebwell Aries -maalämpöpumpun lisäät asumismukavuuttasi ja teet kotisi lämmityksestä älykkäämpää sekä energiatehokkaampaa.

Älyä asuinkiinteistöjen lämmitykseen

Gebwellin uuden sukupolven G-Power Smart kaukolämmönjakokeskus yhdistetään pilvipalveluun, mikä mahdollistaa järjestelmän jatkuvan oppimisen ja toiminnan optimoinnin sekä etäkäytön.
Lue lisää "Älyä asuinkiinteistöjen lämmitykseen"