Gebwellin uudeksi teknologiajohtajaksi Tarmo Hatunen – ”Tuotekehitys on se, millä valloitamme maailmaa”

Kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytyslaitteistoja valmistava Gebwell on nimittänyt uudeksi teknologiajohtajakseen Tarmo Hatusen, 41. Uudessa toimessaan 2. syyskuuta aloittava Hatunen vastaa Gebwellin teknologiasta ja teknologiastrategian mukaisesta tuotekehityksestä yhdessä asiantuntijatiimin kanssa.

Sonkajärveltä kotoisin oleva ja nyt Kuopiossa perheensä kanssa asuva Hatunen on valmistunut energiateknologian diplomi-insinööriksi LUT-yliopistosta Lappeenrannasta vuonna 2005. Työkokemusta energiateknologia-alalta hänellä on jo lähes kahden vuosikymmenen ajalta. Ennen siirtymistään Gebwellin teknologiajohtajaksi Hatunen työskenteli KPA Uniconilla, jossa 2,5 viimeisintä vuotta hän on toiminut samassa positiossa kuin johon nyt astuu. Hatunen kuvailee itseään nykyaikaisen valmentavan johtamismallin puolestapuhujaksi.

– Olen enemmän keskusteleva ja kuunteleva kuin määräilevä johtaja. Johtamisessa on tärkeää, että työolosuhteet ovat kunnossa, tiimi voi hyvin ja töihin on kiva tulla. Kun johtaja on enemmänkin valmentaja, tiimiläiset saavat kaipaamaansa vastuuta ja tekemiseen tulee jämäkkä mutta samalla rento meininki, Hatunen tietää.

Uusiutuvat energiamuodot ja jatkuva tuotekehitys avainroolissa energiakentän muutoksessa

Gebwellin uutena teknologiajohtajana Hatunen painottaa tarvetta pysyä muutoksen vauhdissa mukana.

– Energiakenttä on murroksessa, ja myös yritysten pitää pystyä muuttumaan mukautuakseen markkinan vaatimuksiin, kun aiempaa suurempi osa energiasta tullaan tulevaisuudessa tuottamaan uusiutuvien energiamuotojen, kuten tuulen, auringon sekä maa- ja geotermisen lämmön, kautta. Tavoitteenani on, että Gebwellin asiakkaat saavat jatkossakin laadukkaita ja energiatehokkaita puhtaan energian lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja, Hatunen toteaa.

Tuotekehitys paranee entisestään

Puoli vuotta sitten Gebwellin toimitusjohtajana aloittanut Janne Rahunen kuvailee Hatusta päteväksi energiakentän tuntijaksi, joka tuo yhtiöön aiempaa enemmän tulevaisuuden osaamista kiitos voimalaitos- ja tuotekehitystaustansa.

– Tuotekehitys on se, millä valloitamme maailmaa. Se on ollut meillä todella vahva osa-alue, ja Tarmon myötä se nousee entistäkin suurempaan rooliin. Toimialalla tulevat pärjäämään parhaiten yritykset, jotka kykenevät luomaan asiakaskentälle innovatiivisimpia, tehokkaimpia ja nykyaikaisimpia ratkaisuja. Uudistuminen on menestyksen ehdoton edellytys, sillä kehitys menee alalla eteenpäin kovaa vauhtia. Tarjonnassa pitää korostua asiakaslähtöiset, eurooppalaisen lainsäädännön standardit täyttävät laitteistot, joilla investointien pitkäikäisyys on mahdollista turvata, Rahunen näkee.

– Jatkamme tuoterepertuaarimme kehittämistä, jotta se on entistä valmiimpi myös vientimarkkinoille. Asiakastarpeet vaihtelevat markkinoittain, ja niihin vastaaminen päästöttömän energian ratkaisuilla on meidän must-win battle, eli asia, jossa meidän täytyy onnistua erinomaisesti jatkossakin, Rahunen jatkaa.

 Lisätiedot:

Janne Rahunen, Toimitusjohtaja, Gebwell Oy, janne.rahunen@gebwell.fi, 0400 897 786

Tarmo Hatunen, Teknologiajohtaja, Gebwell Oy, tarmo.hatunen@gebwell.fi, 040 756 5079

Gebwell Oy on kasvava kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori ja juuret sijaitsevat Leppävirralla. Liiketoimintamme keskittyy ympäristöystävällisten lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden myyntiin, valmistamiseen ja kehittämiseen. Olemme Suomessa markkinajohtaja kaukolämpö- ja alkusammutustuotteissa, meillä on lisäksi erittäin vahva markkina-asema lämpöpumpputuotteissa. Hyödynnämme tuotteissamme ja toiminnassamme laajasti uusimpia saatavilla olevia teknologioita.