Palvelukoti Kotivalli hyödyntää hiljaista Taurus-maalämpöjärjestelmää

Sipoossa sijaitseva Palvelukoti Kotivalli lämmittää 4 500 m2 kokoisen kiinteistönsä maasta ja ilmasta saatavalla täysin uusiutuvalla energialla huomattavasti edullisemmin kuin vanhalla polttoaineeseen perustuvalla järjestelmällä.

Kesäkuussa 2017 St1 Lähienergia toimitti palvelukodille lämpölaitoksen, joka koostuu kustannustehokkaasta maalämpö- sekä aurinkosähköjärjestelmästä. Neljä Gebwell Taurus maalämpöpumppua takaavat myös asumismukavuuden.

”Projektin suunnitteluvaiheessa kartoitimme tilannetta ja tulimme siihen johtopäätökseen, että Gebwellillä on paras maalämpöpumpputarjonta. Kohteen lämmönjakohuone sijaitsee asuntojen alapuolella, joten meidän oli varmistettava, että neljä maalämpöpumppua hyrräävät todella hiljaisesti, häiritsemättä asukkaita. Gebwell Taurus oli ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto tähän projektiin”, St1 Lähienergia Oy:n myyntijohtaja Jussi Salo muistelee, miten Gebwell valikoitui teknologiatoimittajaksi. 

Lue lisää, mistä Palvelukoti Kotivallin lähienergiaratkaisu koostuu » 

Asko Lötjönen päivitti maalämpöpumpun digiaikaan

Kuopiolainen Asko Lötjönen perheineen on käyttänyt maalämpöä jo 2000-luvun alusta. Vuonna 2019 Lötjöset ottivat maalämmön saralla askeleen digiaikaan, kun he alkoivat ohjaamaan kivitalonsa lämpöä kännykällä.
Lue lisää "Asko Lötjönen päivitti maalämpöpumpun digiaikaan"