Conny Dyrenäs ny vd för Gebwell Sverige Ab

Finska Gebwells svenska dotterbolag Gebwell Sverige Ab får ny vd. Conny Dyrenäs har valts till ny vd för dotterbolaget, som specialiserar sig på miljövänliga och energieffektiva lösningar för uppvärmning och nedkylning i fastigheter. Dyrenäs har redan tillträtt.

Hans företrädare Janne Rahunen kommer i fortsättningen att leda koncernen Gebwell Group. Han är även vd för det finska bolaget. Styrelsen valde Conny Dyrenäs till ny vd i Sverige på sitt möte den 10 juni. Han tillträdde den 14 juni 2021.

– Vi har som syfte att utöka vår position på den svenska marknaden. Hela Gebwell Group är inriktad på stark internationell tillväxt, och i det sammanhanget är en utvidgning i Sverige av stor betydelse. Dyrenäs kommer att svara för en mer målinriktad utveckling av den regionala försäljningen och de regionala funktionerna. Som erfaren vd är han synnerligen kvalificerad för uppgiften, säger Janne Rahunen, vd för Gebwell Group.

Dyrenäs var tidigare vd för Gunnar Karlsen Rör Ab, Skandinaviens ledande tekniska entreprenör och servicepartner.

–Jag är väldigt glad att få möjligheten att arbeta för Gebwell. Det är ett företag inom energisegmentet som erbjuder innovativa lösningar för framtida behov, det passar väl med mina egna värderingar och tankar om den globala energisituationen vi står inför. Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga i teamet, bidra till att uppfylla Gebwells framtida planer och mål, säger Dyrenäs.

Gebwell har varit verksamhet i Sverige sedan 2015. I maj slöt bolaget bland annat ett avtal med det svenska energibolaget Kraftringen om leverans av värmepumpar till en geoenergianläggning som ska byggas i Stångby i södra Sverige. Värmepumparna utgör grunden för ett lokalt fjärrvärmesystem, som heltäckande ska värma bostäderna som byggs inom området.

Mer information:

vd (Gebwell Group)
Janne Rahunen
janne.rahunen@gebwell.fi
Tel.: +358 400 897 786

vd (Gebwell Sverige AB)
Conny Dyrenäs
conny.dyrenas@gebwell.se
Tfn:  +46 733 141919

Gebwell Ab är ett växande internationellt företag med huvudkontor och rötter i Leppävirta. Vår affärsverksamhet fokuserar på försäljning, tillverkning och utveckling av miljövänlig uppvärmnings- och kylutrustning. Vi är marknadsledande i Finland inom fjärrvärmeprodukter och produkter för initial brandsläckning, och vi har dessutom en mycket stark marknadsposition inom värmepumpsprodukter. I våra produkter och vår verksamhet använder vi oss i stor utsträckning av den senaste tillgängliga tekniken.

Gebwell bygger ny fabrik i Polen – målet är kraftig internationell tillväxt

Den fabrik som ska etableras i Polen är en betydande investering och till storleksklassen den största sedan verksamheten startade med de första produktionsfastigheterna som byggdes i Finland. Expansionen sker för att svara mot ökad efterfrågan och möjliggör en tredubbling av produktionen i framtiden.
Läs mer "Gebwell bygger ny fabrik i Polen – målet är kraftig internationell tillväxt"