Gebwell Aries är enastående lättanvänd, kostnadseffektiv och smart

Genom att ta fram nya teknologiska lösningar har Gebwell redan i åratal gjort ett pionjärarbete inom professionell användning av bergvärme. De teknologier som använts i storskaliga bergvärmeprojekt har nu äntligen sammanförts i en bergvärmepump för småhus, Gebwell Aries. Gebwells nyhet är enastående lättanvänd, kostnadseffektiv och smart. Varvtalsstyrd inverterteknologi, IoT, trådlös uppkoppling och mobilt gränssnitt – Gebwell Aries i ett nötskal!

En bergvärmepump med inverterteknologi och varvtalsstyrd kompressor svarar väl mot de verkningsgradskrav som ställs på dagens värmepumpar. Den inverterstyrda värmepumpen beaktar temperaturförändringar och tappvattenförbrukning, och anpassar sig automatiskt till dem. Detta minskar energiförbrukningen och reducerar klart pumpens driftskostnader, vilket optimerar årsverkningsgraden.

Gebwell Aries är den första finsktillverkade inverterbergvärmepumpen. Den banbrytande produkten tillverkas i Leppävirta, liksom Gebwells andra värmepumpar. De andra inverterbergvärmepumparna på den finska marknaden är tillverkade utomlands.

Ominaisuuksien vertailu – kotimaan markkinoiden invertterimaalämpöpumput

Uppkoppling som standard Trådlös uppkoppling/färdig 3G-anslutning som standard Gränssnitt i smartmobilen Inomhusgivare som standard Omfattande tjänster i ett molnbaserat kontrollcenter
Gebwell Aries x x x x x
Marknadsledaren x  med vissa begränsningar, avgiftsbelagd, kräver internetuppkoppling Börselstyrning
Utmanare 1 x kräver internetuppkoppling
Utmanare 2 x kräver internetuppkoppling

Trådlös uppkoppling som standard

Den allt vanligare fjärrstyrningen av värmepumpar kräver uppkoppling till ett datanät. Uppkoppling finns numera som standard i de nyaste inverterbergvärmepumparna, men endast Gebwell Aries utnyttjar trådlös uppkoppling. Tack vare Gebwell Aries kan man med andra ord glömma onödiga kabelinstallationer och anslutningar.

Bland annat den ledande inverterbergvärmepumpen på den finska marknaden kräver nätkabel och installation för att kunna fjärrstyras, och har inte trådlös uppkoppling som standard.

 

Marknadens mest lättanvända gränssnitt för bergvärmepumpar

I bergvärmepumpen Gebwell Aries finns gränssnittet i sin helhet i användarens mobilenhet. Gebwell Smart-styrningen finns ständigt till hands, med klara menyer och lättanvända funktioner. Med en gränssnittsapplikation som laddas ner i smart uniten kan man följa och reglera värmepumpen via ett trådlöst lokalt nätverk. Gränssnittet kan laddas ner i smart units med Android eller iOS.

Täckande molntjänster som stöd för den som använder bergvärmepumpen

Gebwell Aries är världens första IoT-bergvärmepump. Gebwells produktutveckling har tagit ett djärvt steg som de andra konstruktörerna av bergvärmepumpar ännu inte har förstått att göra – att utnyttja sakernas internet.
Sakernas internet, dvs. IoT, förenar fysiska anordningar med den digitala världen och hanterar data i en molntjänst, vilket gör det möjligt att använda gränssnittsapplikationer, såsom Gebwell Smart. Mobilapplikationen Gebwell Smart bygger på molntjänsten Siemens Mindsphere och dess datasäkra teknologi.

Gebwell Aries är ständigt uppkopplad mot det molnbaserade kontrollcentret Gebwell Smart, där pumpen kan fjärrövervakas och fjärrstyras. Vid eventuella störningar ser man pumpens status i det molnbaserade kontrollcentret och kan ge teknisk support på distans. Tack vare molntjänsten kan pumpens ägare lägga ut övervakningen och regleringen av pumpen på kontrollcentret Gebwell Smart.

 

Inverterbergvärmepump med oslagbara egenskaper

Övervakningen av inomhustemperaturen är ytterst viktigt för inverterstyrningen av en värmepump och detta har naturligtvis beaktats i bergvärmepumpen Gebwell Aries utrustning. De flesta bergvärmepumpar på den finska marknaden kan som tillval förses med en inomhusgivare som mäter rumstemperaturen. I Gebwell Aries är rumsgivaren standard.

Även bullerhanteringen har genomförts på ett utmärkt sätt i Gebwells nya pump. Gebwell Aries kan t.ex. placeras i grovköket eftersom den har en mycket låg bullernivå, liksom Gebwells andra bergvärmepumpar. Gebwell Aries har en ljudnivå på endast 34-43 dB.

Överlag förefaller Gebwells finska nyhet i fråga om egenskaperna vara den mest avancerade och konkurrenskraftiga inverterstyrda bergvärmepumpen. Den trådlösa dataöverföringen och IoT-teknologin leder till en lättanvänd produkt medan inverterteknologin möjliggör energibesparing, och tillsammans med den finska konstruktionen och tillverkningen gör detta Gebwell Aries till marknadens mest eftertraktade bergvärmepump för småhus i Finland.

 

Gebwell Aries – den första finska IoT-styrda inverterbergvärmepumpen:

  • Världens första IoT-bergvärmepump.
  • Den första finsktillverkade invertervärmepumpen i småhusklassen.
  • Datasäker Wi-Fi-anslutning utan behov av nätutrustning eller nätkablar.
  • Gränssnittet marknadens mest lättanvända mobilapplikation.
  • Ständig uppkoppling mot det molnbaserade kontrollcentret Gebwell Smart.
  • Teknologin bygger på Siemens datasäkra Mindsphere IoT-moln.
  • Energiklass A+++. Bekanta dig med utrustningens tekniska data.
  • Konstruerad i Finland, tillverkad i Leppävirta.

Läs om Gebwell Aries på produktsidan »