MEDDELANDE: Två ledande aktörer i branschen intensifierar sitt samarbete

Gebwell utvidgar nyttjandet av Alfa Lavals plattvärmeväxlare även till fjärrvärmecentraler

Under våren 2018 övergår tillverkaren av värme- och kylanläggningar Gebwell Oy som är baserat i Leppävirta, i Finland till att använda Alfa Lavals breda och högklassiga urval av värmeväxlare även till fjärrvärmecentralerna som tillverkas. Tidigare har Gebwell använt Alfa Lavals värmeväxlare i sin tillverkning av värmepumpar.

”Vi tror att samarbetet som nu inleds kommer att ha en positiv effekt både för produkterna vi tillverkar och vår leveransförmåga”, kommenterar Gebwell Oy:s vd Tuure Stenberg det djupare samarbetet.

I Finland är Gebwell marknadsledare som leverantör av värmesystem för fastigheter. Vår ambition är att växa och då i synnerhet i dom övriga Norden länderna. Vi avser också stärka vår position på den centraleuropeiska marknaden för värmesystem. Samarbetet med Alfa Laval ger en god grund för tillväxt”, fortsätter Stenberg.

”Vi är entusiastiska över möjligheten att leverera högklassiga VVS-lösningar på fjärrvärmemarknaden i samarbete med Gebwell ”, säger Mikael Hellborg, chef för energidivisionen inom Alfa Laval Nordic.

Alfa Laval är marknadsledare inom värmeväxlare, och det strategiska målet är att öka marknadsandelen inom VVS-teknik. Samarbetet med Gebwell är ett steg i rätt riktning”, fortsätter Hellborg.

 

Gebwell Oy

Gebwell Oy har specialiserat sig på konstruktion och tillverkning av miljövänliga värme- och kylaggregat. Gebwell Oy:s huvudkontor och produktionsanläggningar är belägna i Leppävirta, i Finland. Gebwell Oy har dotterbolag i Polen och Sverige. Gebwell Group sysselsätter totalt 200 branschproffs. www.gebwell.se

Närmare information:
Tuure Stenberg, CEO, Gebwell Group
Tel. +358 400 897 785,
tuure.stenberg@gebwell.fi

Alfa Laval
Alfa Laval är världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering. Alfa Lavals utrustning, system och tjänster inom effektivisering av kundprocesser utnyttjas för uppvärmning, nedkylning, separering och transport av olika produkter. 

Alfa Laval har verksamhet i närmare 100 länder på olika håll i världen och en personal som uppgår till cirka 16 400 personer. Alfa Lavals aktie är noterad på OMX, i gruppen stora nordiska företag (OMX Nordic Large Cap). www.alfalaval.com

Närmare information:

Jukka Juottonen, Market Area Manager, Energy Division
Tel. +358 400 608 508,
jukka.juottonen@alfalaval.com

Mikael Hellborg, Division Manager, Energy Division
Tel. +46 708 477 128, mikael.hellborg@alfalaval.com