Gebwell Combi poistoilman lämmöntalteenottoon

Täydellinen kokonaisuus poistoilman lämmöntalteenottoon

  • Markkinoiden kustannustehokkain kokonaisuus
  • Helppo suunnitella, hankkia ja asentaa
  • Valmistettu Suomessa
  • Etähallinnalla järjestelmän ohjaus ja seuranta on helppoa
  • Raportit osoittavat säästöt

Ainutlaatuisen Gebwell Combi kokonaisuudesta tekee, että kaikki Combin lämmityslaitteet suunnitellaan, valmistetaan ja testataan Gebwell Oy:n Leppävirran tehtailla. Täten voimme olla varmoja, että kaikki laitteet toimivat yhdessä halutulla tavalla.

Gebwell Combin lämpöpumppu, käyttövedenlämmittimet, puskurivaraaja ja hybridikeskus ovat kaikki Gebwell Oy:n suunnittelemia, valmistamia ja testaamia.

Miksi poistoilman lämmöntalteenottoon kannattaa sijoittaa?

Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa huomattavaa lämpöhäviötä – jopa 40 % jo maksetusta lämpöenergiasta poistuu poistoilmapuhaltimen kautta ulkoilmaan. Lämmöntalteenottojärjestelmällä poistoilman lämpö voidaan ottaa talteen ja käyttää uudestaan kiinteistön lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden valmistukseen.

Poistoilman lämmöntalteenotto

  • leikkaa kiinteistön lämmityskulut jopa puoleen
  • säästää energiaa
  • vähentää hukkalämpöä
  • nostaa taloyhtiön arvoa
  • tuo investoinnille yli 10% tuoton suuressa osassa kiinteistöjä

Gebwell Combilla saadaan hyödynnettyä kiinteistön poistoilman lämpö kiinteistön ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen.

Gebwell Combi koostuu lämmöntalteenottolaitteesta, lämpöpumpusta, kaukolämmönjakokeskuksesta, puskurivaraajasta sekä etähallinnan mahdollistavasta automaatiosta. Lisäksi järjestelmään on mahdollisuus liittää käyttövedenlämmittimiä, joilla talteen otettua lämpöä saadaan hyödynnettyä myös käyttöveden valmistukseen.

Gebwell Combin toimintaperiaate

Kiinteistön vanhan poistoilmapuhaltimen tilalle asennetaan lämmöntalteenottolaite. Lämmöntalteenottolaitteessa oleva siirrin (LTO-patteri) siirtää lämmön poistoilmasta lämmönkeruunesteeseen, joka johdetaan lämpöpumpulle rakennuksen sisään tai ulkoseinään asennettua putkea pitkin.

Lämpöpumppu hyödyntää lämmön kiinteistön lämmitykseen ja käyttöveden valmistukseen. Lämmöntalteenottojärjestelmään siirryttäessä korvataan yleensä myös kiinteistön kaukolämmönjakokeskus hybridikeskuksella.

Järjestelmässä on lisäksi puskurivaraaja takaamassa riittävän pitkät käyntijaksot lämpöpumpulle optimoiden täten lämpöpumpun toiminnan sekä useimmiten latauskierukalla varustetut käyttövedenlämmittimet, joilla talteen otettua lämpöä voidaan käyttää myös käyttöveden edulliseen lämmittämiseen.

Hybridikeskuksessa oleva automatiikka varmistaa lämmöntalteenottolaitteen, lämpöpumpun sekä hybridikeskuksen moitteettoman toiminnan. Automatiikka mahdollistaa lisäksi järjestelmän etäseurannan ja -hallinnan nettiyhteyden kautta.

Kysy lisää myynnistämme

Heinonen Marko
Marko Heinonen

Länsi- ja Lounais-Suomi
Puh 040 1970 001

Heikki Immonen

Etelä- ja Kaakkois-Suomi
Puh. 0400 897 287

Ville Kangasluoma

Lounais- ja Länsi-Suomi
Puh 0400 897 167

Tatu Pulkkinen

Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomi
Puh 040 143 0567

Juha Liukkonen

Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomi
Puh 0400 897 302

Jarno Suhonen

Etelä- ja Kaakkois-Suomi
Puh 0400 897 301