Gebwell tukee nuorta ohjastajalupausta

Gebwellillä on kunnia olla nuoren raviohjastajalupauksen Tuukka Variksen pääyhteistyökumppani. Jututimme Tuukkaa hänen matkallaan Vieremään raveihin perjantaina 5. toukokuuta.

Suolahdesta Keski-Suomesta kotoisin oleva Tuukka opiskelee raviohjastuksen ohessa koulutussopimuksella hevostenhoitajaksi. Tuukan päivät menevät hevosten parissa ammattivalmentaja ja eläinlääkäri Riina Rekilän tallilla Hämeenkyrössä. Illat hurahtavat niin ikään usein hevosten parissa, raviohjaissa.

Ravilähtöjä tuleekin kiitettävään tahtiin. Huhtikuussa ravipäiviä oli 27, joissa yhteensä noin 70 starttia. Ajokilometrejä ympäri Suomen raveja kierrellessä kertyi raveja kiertäessä noin 10 000 km. Haastatteluviikollakin Tuukalla oli jo takana ravit Joensuussa, Tampereella, Helsingissä ja Seinäjoella ja illalla oli tiedossa kolme lähtöä Vieremällä. Lauantaina oli tiedossa ravit Vermossa.

Ura alkoi poniraveissa

Tuukan innostus raviurheiluun oli sattuman kauppaa, vaikkakin ratsuhevosia perheessä oli aina ollut. Tuukan veljet harrastivat jääkiekkoa ja äiti teki jääkiekon tiimoilta talkootöitä raviradalla toimihenkilönä. Tuukka oli monesti äidin mukana raviradalla ja ensikosketus raviurheiluun tulikin tätä kautta. Tuukka aloitti raviurheilun poniravien puolella, jossa menestystä tuli omalla Euforia -ponilla.

Mikä sitten on parasta raviohjastamisessa? ”Hevosten kanssa toimiminen. On ihmeellistä tehdä yhteistyötä niin suuren ja jalon eläimen kanssa. On mahtavaa, että harrastuksesta on saanut työn, jolla saa elätettyä itsensä,” kertoo Tuukka ja jatkaa ”olen myös hyvin sosiaalinen tyyppi ja tykkään jutella ihmisten kanssa. Ravipiireissä on samanhenkistä väkeä ja siellä viihdyn”.

Uran kohokohdat ja unelmat

Tuukka on mukana salamakypäräsarjassa, jossa on yhteensä 12 ammattivalmentajan tallilla työskentelevää kokelasohjastajaa. Tällä hetkellä Tuukka on sarjassa 12 pisteellä sijalla 2. Samaisessa sarjassa nuori raviohjastaja oli mukana myös viime vuonna. Sarjaan osallistumisen tiimoilta nuori Tuukka tutustui Timo Hulkkoseen sekä Gebwelliin, josta yhteistyö sitten virisikin.

Viime vuonna A-ajoluvat saaneen Tuukan uran kohokohdat löytyvät Toto75-ravien voitoista. Voitoista toinen tulikin leppävirtalaisella Surprise Daisylla viime marraskuussa Jyväskylässä.

Kyllähän unelmana olisi voittaa jokin iso kansainvälinen kilpailu. Toki toivon myös tasaista ja menestyksekästä uraa raviurheilun parissa,” avaa Tuukka unelmiaan ja haaveitaan.

Gebwell on tullut Tuukalle tutuksi yhteistyökumppanuuden lisäksi myös työpaikan kautta, lämpiäähän työpaikan tallikin puhtaalla maalämmöllä.

Tuukan kuva: Maisa Hyttinen