Mukavuutta ja miellyttävämpää huoneilmaa – asiakkaittemme kokemuksia maaviileästä

Maaviileää hyödynnetään yhä useammassa maalämpötaloudessa, koska se on helppo ja edullinen tapa varmistaa, että sisäilma pysyy miellyttävänä myös kuumina kausina. Mutta millaista palautetta asiakkaille toimitetuista maaviilennysratkaisuista on kantautunut Gebwellin suuntaan?

”Niin saneeraus- kuin uudiskohteiden osalta maaviilennys on tuonut asiakkaillemme poikkeuksetta lisää asumismukavuutta. Maalämpöasiakkaamme ovat maaviilennysratkaisuihin hyvin tyytyväisiä ja viilennykselle on kysyntää yhä enemmän”, Gebwellin myyntipäällikkö Heikki Immonen sanoo.

Maaviilennys tuo miellyttävän sisäilman omakotitaloon

Gebwellin toimittamien maalämpöjärjestelmien piirissä on lukuisia erikokoisia kiinteistöjä omakotitaloista hotelleihin, joissa nautitaan energiatehokkaasta maaviileästä.

”Hyvällä etukäteissuunnittelulla maalämmityksen lisäksi myös viilennys saadaan mitoitettua tehokkaammaksi. Uudisrakennuksissa viilennyksen jakoon on runsaammin vaihtoehtoja, kun lämmitys- ja viilennysjärjestelmä voidaan suunnitella ennen talon rakenteiden pystytystä. Tällöin ilmanvaihtoputkisto voidaan suunnitella niin, että se tukee viilennystoimintoja. Kun päätös viilennyksen jakotavasta on tehty, voidaan järjestelmä mitoittaa riittäväksi ja energiatehokkaaksi”, Heikki Immonen kertoo.

Viilennys saatiin mitoitettua tehokkaaksi myös kuopiolaisessa omakotitalossa, jossa maaviileää on hyödynnetty ahkerasti. Viilennyksen jakelu toteutettiin puhallinkonvektorilla.

”Muutimme uuteen omakotitaloomme kesällä, olemme käyttäneet viilennystä paljon. Täällä on ollut miellyttävä olla pitkän hellejaksonkin aikana. Aivan loistavaa!” talon asukas Ville Stigell arvioi.

Tutustu Stigellin maalämpöprojektiin »

Asumismukavuutta lattiaviilennyksellä

Tamperelaiseen paritaloon asennettiin maalämmön hankinnan yhteydessä myös lattiaviilennysjärjestelmä, jolla kummatkin asunnot viilennetään energiatehokkaasti. Lattiaviilennysjärjestelmän etuna on kyky jäähdyttää koko kiinteistö tasaisemmin kuin puhallinkonvektoreilla.

Vesikiertoisen lattialämmityksen lämmitysputkistoja hyödynnetään lattiaviilennykseen, joten erillisiä jakolaitteita, kuten konvektoreita ei tarvita. Lattiaviilennys saadaan jaettua äänettömästi ja ilman vedon tuntua. Lattiaviilennysjärjestelmä mahdollistaa tasaiset ja optimaaliset lämpöolosuhteet vuoden ympäri.

Tässä kohteessa lattialämmitys- ja jäähdytysverkosto on toteutettu kahtena jaettuna piirinä, jolloin kosteiden tilojen lämmitys onnistuu samanaikaisesti, kun muita tiloja viilennetään.

”Asunnossamme on laattalattia koko talossa, joten kondensoitumista lattiarakenteeseen ei ole tarvinnut suuremmin pelätä. Lattiaviilennysjärjestelmä on toiminut erittäin tehokkaasti. Hienoa on myös se, että meillä ei ole ylimääräisiä laitteita näkyvillä huonetiloissa”, paritalon asukas Petri Poikola kertoo.

Paritalon viilennys todettiin jo asennusta seuraavana kesänä erinomaiseksi.

”Paritalon huoneistojen sisälämpötila pysyi n. +22 asteessa kovillakin helteillä”, paritalon toisen asunnon asukas Eetu Hannuksela kiittää.

Lue koko asiakaskertomus täältä »

Kolin hotellihuoneisiin ekologinen maaviilennys

Kolin kansallismaisemissa sijaitsevassa Break Sokos Hotel Kolissa on kokonaisuudessaan 82 yhteensä hotellihuonetta. Hotellin uusiutuviin energialähteisiin perustuva hybridilämmitysjärjestelmä sisältää Gebwellin toimittaman jäähdytyskeskuksen, jonka ansiosta hotellihuoneiden mukavuutta parannettiin huomattavasti.

Helteillä hotellihuoneiden lämpötila nousi jopa yli 30 asteeseen. Hellekausien haaste saatiin ratkaistua maaviilennyksellä, joka saadaan energiakaivoista.

”Kaukolämpökeskuksessa hyödynnetään kalliosta saatava kylmäenergia, ja sillä saadaan jäähdytettyä kiinteistöä. Kesällä huonelämpötila pysyy mukavassa 23 asteessa”, Gebwellin myyntijohtaja Petrus Monni kertoo hotellin onnistuneesta viilennyksestä.

Lue koko Break Sokos Hotel Kolin referenssi täältä »

Paloaseman tehokas maaviilennysjärjestelmä

Pohjois-Pohjanmaalla, Sievin paloasemalla hyödynnetään Gebwellin toimittamaa maakylmäjärjestelmää. Paloasemalla maalämmön lähteinä toimivia energiakaivoja hyödynnetään kesäisin kiinteistön viilentämiseen. Lue lisää Sievin paloaseman projektista »

 

Maaviilennyksen hankinta on vaivattominta ja kustannustehokkainta maalämmitysjärjestelmän hankinnan yhteydessä. Myös maakylmän jälkiasennus on suosittu tapa parantaa kesäajan asumismukavuutta maalämpötalouksissa.

Maaviilennys on varsin helppoa hankkia Gebwellin kautta – Gebwell-jälleenmyyjät toimittavat maaviilennykseen tarvittavat laitteet maalämpöpumpun asennusryhmän lisävarusteena.

Katso lähin Gebwell jälleenmyyjäsi täältä ja pyydä tarjous.