Naantalin Asuntomessuilla luotetaan Gebwellin ratkaisuihin

Gebwellillä on ilo olla mukana Naantalin Asuntomessujen suurimmassa hankekokonaisuudessa, kun messualueen korkeimmalle kohdalla olevan kuuden rivitalon ja 21 asunnon uudiskorttelissa hyödynnetään Gebwellin maalämpö- ja viilennysjärjestelmiä.

Kesän Asuntomessut pidetään 15.7.–14.8. luonnonkauniilla Luonnonmaan saarella noin viiden kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Merimaisemissa olevalla messualueella on kaikkiaan 35 talokohdetta. Saaristoluonnon ja kalliomaaston huomioiminen ovat olleet keskeisinä teemoina messualueen suunnittelijalla kaavoitusarkkitehti Oscu Uurasmaalla.

Yhteinen tavoite: vihreä rakentaminen

Gebwellin laitteet ja ratkaisut ovat käytössä Lounatuulen ympyränmuotoisen korttelin Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljee -rivitaloyhtiöissä. 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiö on arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n suunnittelema ja energiatehokkaiden toteutusten edelläkävijän eli Turun Teollisuuden Rakentajat Oy/Priima-Yhtiöt TA-Yhtymälle toteuttama.

Jokaisella kumppanilla on ollut yhteinen tavoite hankkeen lähtökohdissa: rakentaa ihmisille asuntoja, jotka ovat yhtä ympäröivän luonnon kanssa niin maisemallisesti, rakennusteknisesti kuin myös energiateknisen kokonaisuuden osalta.

Yhteishanke on hieno osoitus nykyaikaisesta ja vahvasti tulevaisuuteen katsovasta modernista rakennusprojektista.

Pitkälti energiaomavaraista asumista

Tilavat kaksitasoiset perheasunnot ovat kooltaan 66 m2 kolmioita, 95 m2 neljän huoneen sekä 119 m2 viiden huoneen asuntoja. Kaikissa kodeissa on korkeat kahden kerroksen olohuoneet.

Lisäksi yhteisöllisyyttä korostavalla korttelilla on oma erillinen puukiukaalla varustettu pihasaunarakennus kallion näyttävimmällä paikalla.

Erityistä kohteessa on, että maalämpö- ja viilennysjärjestelmä on keskitetty, eli korttelissa on oma maalämpökeskus ja lämpöverkosto. Myös viilennys saadaan tuotettua saman verkon kautta.

Asunnoissa on pyritty mahdollisimman suureen energiaomavaraisuuteen: lämmitysmuotona on maalämpö lattialämmitysjärjestelmällä ja joka asunnossa on viilennyslaite olohuoneessa. Sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön tuotetaan talojen katolla olevilla aurinkopaneeleilla. Ylijäävää sähköä tallennetaan teknisissä tiloissa sijaitseviin akkuihin.

Puhdas lämpö rivitalokorttelin sydämenä

Poikkeuksellisen korkealuokkaisten asuntojen lämmönlähteenä on IoT-ominaisuuksilla varustettu Gebwell Taurus 110 EVI -lämpöpumppu. Gebwellin toimittamaan kokonaisuuteen kuuluvat myös kaksi 750 litran G-Energy Coil -käyttövesivaraajaa, 300 litran tulistusvaraaja sekä 1 000 litran lämmityksen G-Energy-puskurivaraaja.

”Olimme tyytyväisiä, kun juuri Gebwellin tuotteet ja ratkaisut valikoituivat tähän mittavaan ja energiatehokkuudella suuntaa näyttävään uudiskohteeseen. Gebwell on suomalaisena alan arvostettuna edelläkävijänä juuri oikea kumppani hankkeeseen, jossa ratkaisevat monipuolinen laitetarjonta sekä innovatiiviset ja helppokäyttöiset, luotettavat ratkaisut”, toteaa Turun Teollisuuden Rakentajat Oy/Priima-Yhtiöiden toimitusjohtaja Jari Rastas.

”Gebwellin tuotteiden laatu ja tapa toimia koko prosessin aikana on tehnyt vaikutuksen. Kaikki on mennyt kuten suunniteltu ja jälki on ollut ensiluokkaista”, jatkaa operatiivinen johtaja Marko Tiitinen Turun Teollisuuden Rakentajat Oy:stä.

”Ja tuntuu erityisen hyvältä, kun näin suomalaisessa ja luontoa kunnioittavassa miljöössä lämmitysjärjestelmä on kestävää kotimaista tekoa”, päättää Marko Tiitinen.

Tervetuloa Naantalin asuntomessuille ihastelemaan upeita Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljee -rivitaloja. Asuntojen 13 ja 15 teknisissä tiloissa sinulla on myös mahdollisuus tutustua Gebwellin puhtaan lämmön laiteratkaisuihin.

Tutustu:
www.asuntomessut.fi/naantali-2022

www.priimayhtiot.fi

www.teollisuudenrakentajat.com