Tuotanto Gebwellin Puolan tehtaalla on aloitettu – uusi tehdas mahdollistaa Puolan tytäryhtiön tuotannon kolminkertaistamisen

Energiatehokkaita lämmitys- ja jäähdytyslaitteita kiinteistöihin valmistavan Gebwellin uusi tehdas Puolassa on valmis, ja kaukolämmönjakokeskusten tuotanto on aloitettu. Uusi tehdas vahvistaa Gebwellin kilpailukykyä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Uusi tehdas on yritykselle merkittävä investointi, joka mahdollistaa yrityksen Puolan tuotannon kolminkertaistamisen. 4 400 neliön tehdaskiinteistön rakentaminen alkoi toukokuussa 2021, ja se valmistui kesällä 2022. Keskeisellä paikalla rakenteilla olevan valtatien varrella sijaitsevan tehtaan investointikustannukset ovat lähes neljä miljoonaa euroa.

Puolan 60 henkeä työllistävä tytäryhtiö on ollut toiminnassa jo yli 10 vuoden ajan. Gebwell on Puolan markkinoiden toiseksi isoin toimija ja on vakiinnuttanut asemansa maassa. Kysynnän kasvaminen edellyttää laajentumista, jonka uusi tehdas mahdollistaa. Uudella tehtaalla valmistetaan tuotteita ensisijaisesti Puolan ja Euroopan markkinoille.

Puolassa on hyvät markkinat jo itsessään, joihin kannattaa investoida. Lisäksi se tarjoaa otolliset olosuhteet keskeisen sijaintinsa sekä osaavan työvoiman ansiosta operoida lämmitysratkaisuja myös kasvun suhteen tärkeille Keski-Euroopan markkinoille, toimitusjohtaja Janne Rahunen kertoo.

Uusi tehdas tukee Gebwelllin toimintaa myös kotikentällä. Puolan tehtaassa pystytään tarvittaessa tukemaan myös Suomen markkinoiden kasvua.

Uuden tehtaan sijainnilla on merkittävä rooli tavaralogistiikan näkökulmasta. Puolassa tarvikkeet saadaan paikalliseen tehtaaseen parissa päivässä, kun taas Suomeen tilattaessa tarvikkeiden toimitusajat ovat käytännössä viikosta jopa lähes kahteen. Saatavuus on luonnollisesti jatkossa hyvin keskeinen kilpailuetu, Rahunen lisää.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Janne Rahunen

janne.rahunen@gebwell.fi

Puh: 0400 897 786

Gebwell Oy on kasvava kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori ja juuret sijaitsevat Leppävirralla. Liiketoimintamme keskittyy ympäristöystävällisten lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden myyntiin, valmistamiseen ja kehittämiseen. Olemme Suomessa markkinajohtaja kaukolämpö- ja alkusammutustuotteissa, meillä on lisäksi erittäin vahva markkina-asema lämpöpumpputuotteissa. Hyödynnämme tuotteissamme ja toiminnassamme laajasti uusimpia saatavilla olevia teknologioita.

 

Kesäkuu 2021
Joulukuu 2021
Heinäkuu 2022
Elokuu 2022