Gebwell Smart

Gebwell Aries lämpöpumpun pörssisähköohjaus

Omakotitaloille soveltuviin Gebwell Aries lämpöpumppuihin (Aries 6, Aries 12 ja Aries 12C) on saatavilla pörssisähköohjaus. Pörssisähköohjauksen avulla lämpöpumpun lämmitystoimintoa voidaan ohjata edullisempiin sähkönostotunteihin, ja pois kalliista sähkönhuippukulutusajoista. Jotta ominaisuudesta saa täyden hyödyn, tulee asiakkaalla olla myös voimassa oleva pörssisähkösopimus.

Pörssisähköohjaus on maksullinen ominaisuus, josta laskutetaan vuosittain. Pörssisähköohjaus maksaa 59 € /vuosi (sis alv 24).

Huom tarjouskampanjan 1.7.–31.12.2024 välisenä aikana tilatuille Aries lämpöpumpuille pörssisähköohjauksen saa viideksi vuodeksi kaupan päälle.

Pörssisähköohjauksen tilaaminen on helppoa. Klikkaa alta tilauslomakkeelle, anna yhteystietosi ja laskutustietosi, hyväksy toimitusehdot ja tilaa. Tämän jälkeen palvelu aktivoituu automaattisesti. Pörssisähköohjauksen ohjeesta näet muun muassa, mitä säätöjä palvelussa on asetettavissa.

Tilaa pörssisähköohjaus Aries lämpöpumppuusi tästä »

Pörssisähköohjaus perustuu tuntikohtaiseen spot-hintaan

Gebwell Smart pörssisähköohjaus pyrkii optimoimaan lämpöpumpun toimintaa perustuen sähköpörssin tuntikohtaiseen spot-hintaan. Pohjoismaissa sähköpörssiä ylläpitää Nordpool. Yksinkertaisuudessaan ohjaus pyrkii varastoimaan lämpöä kiinteistöön päivän halvimpina tunteina ja kalleimpina tunteina kuluttamaan varastoitua energiaa. Pörssisähkö ohjaus toimii parhaiten kiinteistöissä, joissa lämpöä pystytään hyvin varastoimaan kuten lattialämmitteiset talot.

Pörssisähköohjaus säätää menoveden asetusarvoa

Lämpöpumppu tuottaa lämmitysvettä kiinteistön lämmitysverkostoon menoveden asetusarvon perusteella. Menoveden asetusarvon ollessa korkeampi kuin menoveden lämpötila, laitteen ohjauslogiikka nostaa kompressorin nopeutta, kunnes menoveden lämpötila on sama kuin menoveden asetusarvo. Toisaalta, kun menoveden asetusarvoa lasketaan, ohjaa lämpöpumpun ohjauslogiikka kompressorin nopeutta alas ja voi jopa sammuttaa kompressorin. Pörssisähköohjaus säätää lämpöpumpun menoveden asetusarvoa eli käytännössä menoveden asetusarvoa lasketaan, kun sähkön hinta on korkea ja nostetaan, kun sähkönhinta on matala. Kehittämämme pörssisähköohjaus pyrkii kuitenkin minimoimaan kompressorin sammumis- ja käynnistyskerrat.

Gebwell Smart pörssisähköohjauksella vaikutetaan lämpöpumpun lämmitystoimintoon. Lämpimän käyttöveden lämmittämisen pörssisähköohjaus ei ole mahdollista Gebwell Smart pörssisähköohjauksella.

Pörssisähköohjaus on saatavilla Gebwell Aries maalämpöpumppuun.

Pyydä tarjous Aries lämpöpumpusta täältä »

Pörssisähköohjauksen hyödyt

Todennäköistä on, että pörssisähkön mukaan optimoitu lämpöpumpun ohjaus pienentää sähkölaskuasi, mutta tätä emme voi kuitenkaan taata.

Pörssisähköohjauksella lämpöpumpun kulutusta ohjataan ajankohtiin, jolloin sähkön hinta on alhainen ja sähkönkulutus matalimmillaan. Mitä useampi asukas kohdentaa sähkönkäyttöä kulutushuippujen ulkopuolelle, sitä isompi vaikutus valtakunnan maksimikulutukseen ja sitä kautta sähkön hintaan kulutushuippuina.

”Lämpöpumpun pörssisähköohjaus on toiminut täysin odotusten mukaan. Sisälämpötilan heilahtelut ovat pysyneet asteen sisällä eikä kukaan perheestämme ole huomannut muutosta,” kertoo Eetu Lukkari.

Kuopiolaisen Lukkarin perheessä on pilotoitu pörssisähköohjausta syksystä 2022 lähtien ja pörssisähköohjaus on täyttänyt odotukset, lue lisää »

 

Kuvakappaus Gebwell Smart pörssisähköohjaus käyttöliittymän seurantasivulta. Kuvaajassa näkyy lämpöpumpun lämmitystoiminnon energiankulutus (violetit palkit), ulkolämpötila (punainen viiva), lämpöpumpun ohjaus (keltainen viiva) sekä pörssisähkön keskihinta (katkoviiva).

 

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin pörssisähköohjauksesta UKK-sivuillamme »

Tilaa pörssisähköohjaus Aries lämpöpumppuusi tästä »