Gebwellin kokonaistoimitus onnistuneen urakan takana

Vuonna 1969 rakennettuun Mäkipellontie 15:n kiinteistöön tehtiin 2016 valmistunut kokonaissaneeraus ja käyttötarkoituksen muutos. Kiinteistö oli aikaisemmin terveydenhuoltopalveluiden käytössä ja saneerauksen jälkeen se toimii 46 huoneiston asuinrakennuksena. Helsingin Haagassa sijaitsevan kiinteistön lämmitykseen käytettiin aikaisemmin ainoastaan kaukolämpöä.

Koko lämmitysjärjestelmä Gebwelliltä

Saneerauksen yhteydessä kiinteistön lämmitysjärjestelmä uusittiin. Kiinteistöön asennettiin Gebwellin valmistama ja toimittama kaukolämpö-maalämpöhybridilämmitysjärjestelmä. Gebwell toimitti aivan kaikki tarvittavat laitteet tähän maa- ja kaukolämpöä yhdistävään järjestelmään. Kohteeseen toimitettiin Gemini 40 kW lämpöpumppu, 2 -piirinen kaukolämmönjakokeskus, irtosiirrin ja kaksi 1000 litran erikoisvaraajaa, toinen lämmitykseen ja toinen jäähdytykseen. Kiinteistöä viilennetään kesäaikaan lämpöpumpuilla lattialämmityksen kautta.

Lämmitysjärjestelmän urakoineen Finhaka Oy:n LVI-projektipäällikkö Sami Määtän mukaan projektin erinomaiseen onnistumiseen vaikutti paljon se, että koko lämmityslaitteistokokonaisuus tuli yhdeltä toimittajalta. Gebwell toimitti kohteeseen kaiken tarvittavan – kaukolämmönjakokeskuksen, lämpöpumpun ja varaajat.

Urakoitsijan kannalta saumaton projekti

Sami Määttä kiittelee Gebwelliä toimitusvarmuudesta ja saumattomasta yhteistyöstä.

”Kaikki laitteet tulivat ajallaan, komponenttien yhteensopivuuden ja käyttöönoton kanssa ei ollut ongelmia ja apu tuli yhdestä paikasta”, Määttä kertoo.

Laitteet ovat toimivat Määtän mukaan kuten on suunniteltu. Kun säädöt on saatu kohdilleen, automaatio hoitaa kauko- ja maalämmön syötön ja ohjauksen.

”Voisin suositella Gebwellin kanssa yhteistyössä tehtäviä lämmitysjärjestelmäurakoita taloyhtiöille, jotka suunnittelevat siirtymistä energiatehokkaaseen kaukolämpö-maalämpöhybridilämmitykseen”, summaa Finhaka Oy:n Sami Määttä.

Mäkipellontie 15:n kaukolämpö-maalämpöhybridilämmitysjärjestelmä:

  • Gebwell GEMINI 40 kW lämpöpumppu,
  • 2-piirinen kaukolämmönjakokeskus,
  • Irtosiirrin,
  • 2 kpl 1 000 litran erikoisvaraajaa, toinen lämmitykseen ja toinen jäähdytykseen.

G-Energy lämmitys- ja jäähdytysvaraajat
G-Energy lämmitys- ja jäähdytysvaraajat

G-Power kaukolämmönjakokeskus
Kompakti G-Power kaukolämmönjakokeskus