Kuopion Energia luottaa toiseen savolaiseen

Gebwell Oy toimitti vuoden 2016 alussa Kuopion Energialle kaukolämmönjakokeskuksen, jota Kuopion Energia vuokraa edelleen rakennusliikkeille, LVI-urakointiliikkeille sekä muille kiinteistöjen välikaista lämmitystä tarvitseville.

Kuopion Energia Oy on Kuopion kaupungin omistama energiapalveluyritys, joka tarjoaa sähköä ja kaukolämpöä Kuopion alueella. Kuopion Energia tuottaa sähköä ja kaukolämpöä yhteistuotannolla ja käyttää tuotantoon pääosin pohjoissavolaisia polttoaineita.

Kuopion energialle toimitettu kokonaisuus on suojakehikon sisälle rakennettu kaukolämmönjakokeskus, joka on teholtaan 250 kW. Keskus on tehty 90-33/30-60 lämpötilaohjelmalla”, kertoo aluepäällikkö Sirkku Tuomainen Gebwell Oy:ltä. ”Haasteena vuokrakeskuksen toteuttamisessa oli tehdä siitä helppokäyttöinen,  ja mahdollisimman helposti kuljetettava huomioiden työmaaolosuhteiden asettamat vaatimukset. Nämä haasteet oli kuitenkin helposti ratkaistavissa ammattitaitoisen tuotantomme ansiosta”, hän jatkaa.

Alkuperäinen ajatus siirreltävästä kaukolämmönjakokeskuksesta vuokrauskäyttöön tuli asiakkaalta eli Kuopion Energialta. Laitteen toteutusta suunniteltiin yhdessä asiakkaan ja Gebwell Oy:n myynnin, suunnittelun ja tuotannon kanssa. Tiivis yhteistyö varmisti, että kokonaisuus palvelee mahdollisimman hyvin rakennusaikaista lämmitystä.

Vuokrattava keskus vastaa poikkeukselliseen lämmitystarpeeseen

Vuokraamme kaukolämmönjakokeskusta muun muassa rakennusliikkeille ja lvi-urakointiliikkeille sekä muille väliaikaista lämmitystä kiinteistöön tarvitseville. Keskuksen vuokraus voi tulla aiheelliseksi, mikäli kiinteistössä oleva lämmitysjärjestelmä ei riitä normaalista poikkeavaan lämmönkulutukseen. Keskusta voi käyttää esimerkiksi kiinteistön lämmitykseen rakennusaikana, jolloin kiinteistön eristys on vielä keskeneräinen tai kiinteistön betonivaluja kuivataan”, kertoo asiakaspäällikkö Petri Turtiainen Kuopion Energiasta.

Keskukselle voi olla myös käyttöä vaihtaessa vanhaa, käyttökaarensa päähän tullutta keskusta uuteen. Viallinen keskus voidaan väliaikaisesti korvata vuokrakeskuksella, kunnes uusi kaukolämmönjakokeskus saadaan paikalle,” täydentää energiainsinööri Teemu Tirkkonen Kuopion Energiasta.

Vuoden alussa toimitetun vuokrakeskuksen teho riittää esimerkiksi rivi- tai kerrostalon tai pienehkön tuotantotilan lämmitykseen. ”Isompaa tehontarvetta varten keskuksia voidaan kytkeä yhteen aina 1000 kilowatin tehoon asti,” jatkaa Tirkkonen.

Toimittajaksi vuokrakeskukselle halusimme paikallisen yrityksen, joka kuuntelee ja huomioi meidän toiveet. Gebwell Oy:n kanssa yhteistyö toimi hyvin ja heillä toteutettiin toiveemme ammattitaitoisesti. Keskuksen toimitus oli nopea ja täsmällinen,” kehuu Turtiainen lopuksi.