Oulun kauppahallissa on nyt Gebwellin kaukolämmönjakokeskus ja varaajat

Yli 100-vuotiaan Oulun kauppahallin peruskorjaus alkoi vuonna 2019. Valmista on tulossa tänä kesänä. Kaupungin tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluva kauppahalli on suojeltu paitsi asemakaavalla, myös rakennuslailla.

Rakennusteknisesti halli on hyvässä kunnossa, mutta talotekniikka uusitaan peruskorjauksessa täydellisesti. Peruskorjauksen toteuttajan KTC Group Oy:n edustaja Ari Tihinen kertoo kohteen olevan mielenkiintoinen: – Kulttuurihistoriallisesti arvokas, suojeltu kohde asettaa tietysti omat reunaehtonsa. Työmaatontti on ahdas viereiselle tontille rakennettavan torihotellin vuoksi ja myös vanha rakennus itsessään on teknisiltä tiloiltaan varsin pieni.

Historiallisesti merkittävä kohde

Sisätilojen ja lattian remontoinnin lisäksi uusitaan paljon rakenteissa piilossa olevaa tekniikkaa. Peruskorjaus kattaa lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja automaatiotöitä sekä kylmälaiteputkituksia. Kauppahalliin on siis nyt vaihdettu Gebwellin 4-piirinen G-Power kaukolämmönjakokeskus sekä kolme varaajaa: 275 l, 500 l ja 1000 l G-Energy Custom erikoisvaraajat.

Lämmityssaneerauksen toteuttajan Aro Systems Oy:n edustaja Tapani Keränen pitää yhteistyötä sekä KTC Groupin että Gebwellin kanssa erittäin toimivana. – Yhteistyömme Gebwellin kanssa on jatkunut jo useita vuosia. Kokonaisuus aina ratkaisee. On käytännöllistä, kun laitteita ei tarvitse hankkia useammalta taholta vaan on tällainen yksi varma toimittaja ja voimme hyödyntää samaa rahtia. Kauppahallin remontissa vaivattomuuden vaade korostuu myös ahtaan työmaatontin ja vähäisten varastointi- ja oheistilojen vuoksi.

Gebwellin aluepäällikkö Hanna Kellokumpu on tyytyväinen projektin etenemiseen. Aikataulut ovat pitäneet ja ymmärrys puolin ja toisin siitä, mitä halutaan ja tehdään on ollut yhtenevä. – Yhteistyö on toiminut loistavasti kaikkien osapuolten kanssa heti alusta alkaen, Kellokumpu kehuu ja jatkaa: – On ollut kunnia päästä osaksi historiallisestikin merkittävän kohteen projektia. Kauppahalli on yksi Oulun maamerkeistä!

Alla kuvia kahteen osaan ositetusta, 4-piirisestä G-Power kaukolämmönjakokeskuksesta paikoillaan Oulun kauppahallin teknisessä tilassa odottamassa asennusta.