Urbaani REDI lämpiää Gebwellin kaukolämpöratkaisuilla

Gebwell toimitti Helsingin Kalasatamaan valmistuvaan REDI-kauppakeskukseen historiansa suurimman yksittäisen kotimaan kohteen lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen kokonaisuuden.

REDI on yksi Suomen suurimmista käynnissä olevista rakennushankkeista

SRV:n rakentama REDI on Helsingin itäiseen kantakaupunkiin, Kalasatamaan valmistuva tornitaloalue, joka muodostuu kahdeksasta huikean korkeasta tornitalosta, suuresta kauppa- ja elämyskeskuksesta ja maanalaisesta 2 000 auton pysäköintilaitoksesta. Torneista ensimmäisenä valmistuva, Majakka, on 134 metrin korkeudellaan Suomen korkein asuinrakennus.

REDI yhdistää modernilla tavalla kauppakeskuksen ja asuintornitalot uudenlaiseksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia sekä alueen liiketoiminnalle että asukkaille. Seuraavan vuosikymmenen aikana REDIn ympärille on tarkoitus rakentua Kalasataman asuinalue, joka naapurialueineen muodostaa kasvavan alueen Helsingin keskustan ja itäisen Helsingin välille.

REDIn yli 60 000 m2:n kokoinen kauppakeskuskokonaisuus lämpiää luotettavasti kaukolämmöllä, jonka laitteet ovat Gebwellin valmistamia ja toimittamia.

REDI on Gebwellin historian suurin toimitus

”Jo REDIn lämmitysratkaisujen suunnittelu on ollut usean vuoden projekti, ja toteutuksessa olemme työskennelleet nyt vuoden verran tiiviissä yhteistyössä kohdetta rakentavan SRV:n kanssa”, kertoo myyntipäällikkö Jarno Suhonen Gebwelliltä.

”Toimitimme kohteeseen todella isoja kaukojäähdytys- ja kaukolämpökeskuksia, neljä kappaletta molempia. Kyseessä on todennäköisesti Gebwellin historian suurin kotimaan kohdetoimitus”, Suhonen sanoo.

Rakennettavan kokonaisuuden laajuus teki kohteesta erityisen vaativan, ja matkan varrella lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihinkin vaikuttavat muutokset toivat lisää haastavuutta projektiin.

”Roolimme lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen suunnittelussa oli tavallista suurempi. Muutoksia tuli paljon, joten kävimme yksityiskohdat läpi erityisen tarkasti päästäksemme mahdollisimman hyvään lopputulokseen”, Suhonen kertoo.

Aikataulussa pysyttiin kuitenkin hienosti, ja Gebwellin osalta REDI-hanke on nyt loppusuoralla. Kokonaisuudessaan kauppakeskus valmistuu syksyksi 2018.

Kuvassa yksi Rediin toimitetuista kaukokylmäkeskuksista

 

Kuvassa yksi Rediin toimitetuista kaukolämmönjakokeskuksista