Gebwell voitti yhdessä Granlundin, Keskon ja Tom Allen Seneran kanssa Euroopan lämpöpumppualan merkittävimmän palkinnon

Euroopan lämpöpumppuyhdistys EHPA järjestää vuosittain Heat Pump City of the Year -kilpailun, jossa kilpaillaan neljässä kategoriassa lämpöpumppuinnovaatioilla. Gebwell voitti tänä vuonna yhdessä Granlundin, Keskon ja Tom Allen Seneran kanssa sarjan Next Generation Heat Pump K-ryhmän myymälöihin suunnitellulla energiankierrätysjärjestelmällä. Muita kategorioita ovat Heat Pump City of the Year, DecarBuilding ja DecarbIndustry.

Energiakierrätyskonseptissa kaikki myymälöiden hukkalämpö mukaan lukien kylmä- ja jäähdytyslaitteiden lauhdelämpö sekä poistoilman lämpö hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä. Järjestelmän tavoitteena on tehdä myymälöistä lähes päästövapaita ja hiilineutraaleja. Energiankierrätys on vähentänyt myymälöiden lämmitysenergian kulutusta 80-95 prosenttia.

Gebwell Oy:n valmistamat energiankierrätysjärjestelmän asennusvalmiit laitekokoonpanot mahdollistavat konseptin tehokkaan toistettavuuden ja skaalauksen.

”On hienoa vastaanottaa tämä merkittävä huomionosoitus Eurooppalaisen lämpöpumppualan kattojärjestöltä tuotekehitykseemme liittyen. Tämä huomionosoitus alleviivaa haluamme kehittää tuotteita ja palveluitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Palkinnon voittaneen konseptin eteenpäin vieminen oli yhtiöllemme erityisen mielenkiintoista ja opettavaa, kun asiakkaamme (Tom Allen Senera) lisäksi mukana kehitystyössä olivat loppukäyttäjä (Kesko) ja loppukäyttäjän suunnittelutoimisto (Granlund),” kertoo Gebwell Oy:n toimitusjohtaja Tuure Stenberg.

Onnittelemme Granlundia, Keskoa ja Tom Allen Seneraa palkinnosta ja kiitämme hyvästä yhteistyöstä tämän uraauurtavan tulevaisuuden konseptin implementoinnissa.

Energiankierrästysjärjestelmää esiteltiin Kylmäextra lehdessä 1/2021 – lue artikkeli tästä:

Euroopan lämpöpumppuyhdistys (EHPA) edustaa suurinta osaa Euroopan lämpöpumpputeollisuudesta. Sen jäsenet koostuvat lämpöpumppujen ja komponenttien valmistajista, tutkimuslaitoksista, yliopistoista, testauslaboratorioista ja energiavirastoista. Sen päätavoitteena on lisätä lämpöpumpputeknologian tietoisuutta ja asianmukaista käyttöönottoa Euroopan markkinoilla. EHPAn vision mukaan hiilivapaassa Euroopassa lämpöpumpputeknologiat ovat ykköslämmitys- ja -jäähdytysratkaisu, joka on uusiutuvan, kestävän ja älykkään energiajärjestelmän ydin.

Heat Pump City of the Year (HPCY) -palkinto on EHPA-projekti, jossa tunnustetaan tehokkain, älykkäin ja kestävin paikallistason lämpöpumppuhanke. HPCY-palkinto perustettiin vuonna 2011 korostamaan kaupunkeja ja alueita, jotka ovat toteuttaneet energiatehokkaan projektin, joka hyödyntää lämpöpumpputekniikkaa. Palkinnon kansainvälinen vetovoima on kasvanut vuosi toisensa jälkeen ja houkuttelee nyt osallistujia kaikkialta Euroopasta ja muualta. (Lähde: www.ehpa.org)