Taurus kiinteistölämpöpumpuillemme EPD ympäristömerkki

Tärkeä tavoitteemme puhtaan lämmön tekijänä on hillitä ilmastonmuutosta ja edistää kestävää kehitystä. Valmistamamme lämpöpumput ja kaukolämmönjakokeskukset ovat ympäristöystävällinen tapa lämmittää ja jäähdyttää kiinteistöjä – ehkäisten täten jo osaltaan ilmastonmuutosta.

Tämän lisäksi haluamme osoittaa laitteidemme ympäristövaikutukset laajemmin elinkaaren ajalta ja olemmekin päättäneet laatia keskeisille tuotteillemme EPD ympäristöselosteet. Ensimmäisenä EPD -selosteet laadittiin Taurus kiinteistölämpöpumpuillemme.

EPD ympäristöseloste on niin sanottu III luokan seloste, joka perustuu elinkaariarviointiin ja on kolmannen osapuolen varmistama ja tarkastama. Ympäristöseloste kertoo Taurus EVI ja Taurus Inverter Pro lämpöpumppujemme ympäristövaikutuksista ja luonnonvarojen käytöstä alkaen raaka-aineiden ja komponenttien hankinnasta, kuljetuksesta tehtaallemme, kokoonpanosta valmiiksi laitteeksi ja laitteen toimituksesta asiakkaalle sekä ottaa myös huomioon käyttöiän päätyttyä tapahtuvan uudelleenkäytön, kierrätyksen ja hävittämisen.

EPD selosteen avulla voidaan vertailla kahden samaa tehtävää suorittavan tuotteen vaikutuksia ympäristöön valmistuksesta eliniän jälkeiseen kierrätykseen asti. 

Lataa ympäristöseloste: Gebwell Taurus EPD

Lue lisää EPD ympäristöselosteesta täältä