Helppo ja luotettava kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto

Kaukolämpö

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto, jonka etuja käyttäjälleen ovat helppous, luotettavuus, laaja saatavuus ja kilpailukykyinen hinta. Kiinteistön liittämiseksi kaukolämpöön tarvitaan kaukolämmönjakokeskus – lue blogistamme lisää lämmönjakokeskuksesta. Gebwellin G-Power kaukolämmönjakokeskuksella saat kaukolämmön käyttöösi luotettavasti ja joustavasti. Lue lisää kaukolämmön toiminnasta.

Energiaa ja ympäristöä säästävä lämmitysmuoto

Suomessa 80 % kaukolämmöstä tuotetaan yhteistuotannossa sähköä tuottavan laitoksen kanssa, jonka ylimääräinen lauhdelämpö käytetään kaukolämpöverkossa. Tällä tavalla voimalan hyötysuhde saadaan korkeaksi ja säästetään paljon energiaa.

Yhteistuotannossa ympäristöpäästöt ovat noin 30 % pienemmät kuin tuotettaessa sähköä ja lämpöä erillisissä tuotantolaitoksissa. Se onkin yleisesti tunnustettu keino ilmaston suojelemiseksi, ja sen edistämisen on arvioitu olevan suurin yksittäinen keino vähentää kasvihuonepäästöjä.

Kotimaiset ja laadukkaat G-Power®-kaukolämmönjakokeskukset

Gebwellin G-Power-kaukolämmönjakokeskukset sopivat yhtä hyvin uuteen rakennukseen kuin saneerauskohteeseenkin, ja ne mitoitetaan aina oikean kokoisiksi käyttökohteeseen.

G-Power-lämmönjakokeskukset ovat tehokkaita, luotettavia ja kokonaiskustannuksiltaan edullisia. Lämmönsiirtimullä on viiden vuoden takuu kaukolämpökäytössä kotimaassa, ja oheislaitteilla on kahden vuoden takuu.

Kaukolämmönjakokeskuksen voi uusia myös talvella, lue blogikirjoituksemme, mitä silloin tulee huomioida. Suomessa useat kaukolämpöyhtiöt tarjoavat myöskin kaukojäähdytystä, lue lisää.

 

Gebwell Oy on Ison-Britannian Kaukoenergiayhdistyksen ukDEA:n jäsen.

 

Gebwell Oy on Energiateollisuus ry:n jäsen.