Gebwell Oy on tehnyt vähemmistösijoituksen sopimusvalmistaja Pertemet Oy:hyn

Julkaisuvapaa 4. tammikuuta 2024 klo 14.00

Ympäristöystävälliseen kiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen erikoistunut Gebwell Oy on tehnyt vuodenvaihteessa 2023–2024 vähemmistösijoituksen sopimusvalmistaja Pertemet Oy:hyn. Sijoituksen odotetaan tukevan Gebwell Oy:n kansainvälistä kasvua ja lisäksi edesauttavan metallipalveluklusterin syntyä Leppävirralle. 

Leppävirtalaisella Pertemetillä on kahdenkymmenen vuoden kokemus sopimusvalmistuksesta. Vähemmistösijoituksen myötä Pertemet aloittaa investointiohjelman tuotantoonsa. ”Pertemetillä on mahdollisuus investoida runsaaseen, korkeatasoiseen ja pitkälle automatisoituun tuotantokoneistoon, jota pääsemme heidän kauttansa hyödyntämään ohutlevytuotteissamme. Pertemet tarjoaa sopimusvalmistusta myös muille asiakkaille meidän lisäksemme, jolloin koneiden käyttöaste saadaan mahdollisimman korkeaksi, mikä tuo kilpailukykyä molemmille. Gebwellin volyymeillä samantasoisiin koneisiin investoiminen ei olisi ollut mahdollista”, kertoo Gebwell Groupin vt. toimitusjohtaja Petrus Monni.

Gebwell Oy ja Pertemet Oy sijaitsevat molemmat Leppävirralla vain kivenheiton päästä toisistaan, joten logistisestikin yhteistyö on järkevä. Levytuotteet kuljetetaan Pertemetin Tervonlammentiellä sijaitsevasta tehtaasta jatkojalostukseen Gebwellin tehtaille.

Pertemetin toimintafilosofia ja visio ovat samansuuntaisia kuin Gebwellin, mikä edesauttoi yhteistyön syventämistä. ”Pertemet, kuten Gebwellkin, on kasvuun panostava yritys ja yrityksen toiminta perustuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön yhteistyökumppaneiden kanssa, aivan kuten meilläkin. Pertemetin yrittäjällä ja omistajalla Toni Teittisellä on laaja kokemus ja asiantuntijuus alalta”, jatkaa Monni.

”Olemme iloisia tästä luottamuksesta ja odotamme syventyvää yhteistyötä innolla. Olemme kasvava yritys ja meille on tärkeää toimia asiakkaidemme strategisena kumppanina tukien heidän ydintoimintojaan. Gebwell Oy:n sijoitus yritykseemme tuo meille lisää mahdollisuuksia kasvattaa toimintaamme ja kilpailukykyämme”, kertoo Pertemetin omistaja ja yrittäjä Toni Teittinen.

Pertemet Oy on perustettu vuonna 1994 Leppävirralla. Yritys työllistää noin 10 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on 1,6 miljoonaa euroa. Pertemet on teknologiateollisuuden sopimusvalmistaja, jonka ydinosaamista ovat ohutlevy-, hitsaus-, kokoonpano ja teräsrakennetyöt – materiaaleina ruostumaton ja hiiliteräs.

Gebwell Oy on 2006 perustettu kiinteistöjen ympäristöystävälliseen lämmitykseen ja jäähdytykseen erikoistunut yritys. Gebwell työllistää Suomessa 250 henkilöä ja vuoden 2022 liikevaihto oli 53 miljoonaa euroa. Gebwell Oy valmistaa laitteita kiinteistön liittämiseksi kaukolämpöön, maalämmön sekä hukkalämpöjen hyödyntämiseen kiinteistön lämmityksessä sekä lämmön varastointiin vesikiertoisissa lämmitysjärjestelmissä. Yrityksen tuotteita ovat kaukolämmönjakokeskukset, lämpöpumput ja energiavaraajat sekä käyttövedenlämmittimet. Gebwellin tytäryhtiö, Pivaset Oy, valmistaa alkusammutustuotteita kuten pikapalopostikaappeja.

Lisätietoja
Petrus Monni
vt. toimitusjohtaja
Gebwell Group
puh. 0400 897 484

Toni Teittinen
Toimitusjohtaja
Pertemet Oy
puh. 040 675 8487