Joni Räsänen tietohallintojohtajaksi

Joni Räsänen on nimitetty Gebwell Oy:n tietohallintojohtajaksi. Hänen vastuullaan tietohallintojohtajana ovat Gebwellin ICT- ja digitaalisten toimintojen johtaminen. Joni vetää viiden hengen Digitalisaatio & IT-tiimiä sekä osallistuu myös johtoryhmätoimintaan. 

Digitaalisuus vihreän siirtymän moottorina 

”Ponnisteluja kohti kestävämpää tulevaisuutta ja ympäristöystävällisempää energiajärjestelmää tehdään jatkuvasti monella eri tasolla, ja tämä muutos vaatii innovatiivisia lähestymistapoja. Mielestäni yksi tärkeimmistä tekijöistä tässä siirtymässä on digitaalisuus; tekoäly ja IoT kytketyt laitteet ja digitalisoidut tuotannonprosessit ovat merkittävässä roolissa siirtyessämme kohti vihreämpää tulevaisuutta. Teknologia mahdollistaa laitteiden keskinäisen kommunikaation, tiedonkeruun ja tietoon perustuvan energiajärjestelmän optimoinnin ihan uudella tavalla, mitä emme vielä muutama vuosi sitten osannut edes ennustaa. On kuitenkin tärkeää tunnistaa, että IoT:n käyttö energiantuotannossa ei ole ainoastaan teknologinen kysymys. Se edellyttää myös huolellista tietosuojaa, kyberturvallisuutta ja sääntelyä, jotta varmistetaan järjestelmän luotettavuus ja käyttäjien yksityisyyden suoja,” kertoo Joni Räsänen digitaalisuuden merkityksestä Gebwell Oy:n toiminnassa. 

”Valmistamamme kaukolämmönjakokeskukset varmistavat tasaisen lämpötilan ympäri Eurooppaa eri toimijoiden kaukolämpöverkoissa. Leppävirralla valmistelut maalämpöpumput tuottavat huolettomasti tuhansien erikokoisten kiinteistöjen lämmön- ja lämpimän käyttöveden tuotannosta. Energiakriisi on muuttanut monessa maassa toimintatapoja, Suomessa se on muun muassa tarkoittanut laajamittaisempaa siirtymistä pörssisähkösopimuksiin. Euroopan muissa maissa mietitään vahvasti vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille, joissa on totuttu maakaasun käyttämiseen kiinteistöjen lämmöntuotantoon,” jatkaa Räsänen. 

”Olen innoissani saadessani ottaa vastuulleni digitalisaation näin innovatiivisessa ja kasvavassa yrityksessä mitä Gebwell edustaa. Lähtötaso työlle on korkea, IT-palvelut on meillä hoidettu mallikkaasti jo vuosia, loppukäyttäjätyytyväisyys on huippuluokkaa, tietoliikenne yhteydet toimivat nopeasti ja vakaasti missä niitä tarvitaankaan. Nyt on aika nostaa rimaa vielä ylemmäs ja valmistautua tulevaan, onhan meidän tavoitteenamme olla merkittävässä roolissa ympäristöystävällisten ratkaisujen tuottajana osana energiamurrosta,” kertoo Räsänen nimityksestään. 

Syvällistä asiantuntemusta ja ymmärrystä digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen 

Joni tuo tehtävään vankan kokemuksensa, jonka hän on saavuttanut työskennellessään yli 15 vuoden ajan energia-alan erityyppisissä tietojärjestelmien kehittämistehtävissä, viimeisimmäksi Chief Product Ownerin tehtävässä Gebwellillä. Hänen asiantuntemuksensa ja näkemyksensä ovat arvokkaita, kun kehitämme IT-infrastruktuuriamme ja digitaalisia palveluitamme.  

”Nykyisessä liiketoimintaympäristössä digitaalisen maailman merkitys on valtava. Joni tuo mukanaan syvällistä ymmärrystä ja kokemusta, jotka ovat olennaisia digitaalisten ratkaisujen jatkuvassa kehityksessä. Hänen aikaisempi työnsä Chief Product Ownerina on jo osoittanut hänen kykynsä johtaa ja toteuttaa digitaalisia ratkaisuja, jotka tukevat Gebwellin kasvua ja kehitystä,” kertoo vt. toimitusjohtaja Petrus Monni 

Heinävedeltä kotoisin oleva ja Kuopiossa asuva Joni on koulutukseltaan ohjelmistotekniikan insinööri.

Jonin tavoitat puhelimitse numerosta 040 779 2458 ja sähköpostitse osoitteesta joni.rasanen(at)gebwell.fi