Sanna Savolainen Gebwellin talousjohtajaksi

Kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytyslaitteistoja Leppävirralla valmistava Gebwell Oy on nimittänyt talousjohtajakseen Sanna Savolaisen. Uudessa tehtävässä 22. elokuuta aloittava Savolainen tulee vastaamaan vahvasti kasvavan yrityksen taloushallinnon strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta.

Leppävirran Paukarlahdessa perheensä kanssa asuva Savolainen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2007 Kuopion yliopistosta. Savolaisella on vankka työkokemus erinäisistä taloushallinnon tehtävistä. Ennen siirtymistään Gebwellin talousjohtajaksi hän työskenteli Savon Kuljetus Oy:ssä vastaavassa työnkuvassa.

Savolainen odottaa jo uutta pestiään sekä uusia haasteita. Vaikka häneltä löytyykin monipuolisesti kokemusta taloushallinnosta ja kasvavan liiketoiminnan tukemisesta, hän uskoo uuden työnkuvan tuovan myös uusia näkökulmia hänelle.

”Uskon, että työkokemukseni taloushallinnon eri rooleista ja hallinnon toimintojen johtamisesta luovat hyvän pohjan tehtävässä onnistumiseen,” Savolainen kertoo.

Gebwellin tavoittelema kansainvälinen kasvu on Savolaisella jo vahvasti mielessä. ”Odotan innolla, että pääsen mukaan paikallisesti merkittävän ja kansainvälisen yrityksen kasvutarinaan,” hän jatkaa.

Vahva luotto Savolaisen osaamiseen

Talousjohtajana Savolainen vetää taloushallinnon tiimiä ja osallistuu myös yrityksen ja konsernin johtoryhmätyöskentelyyn. Gebwellin toimitusjohtaja Janne Rahunen luottaa Savolaisen osaamiseen.

”Yhtiömme kasvaa nopeasti ja voimakkaasti, joten taloushallintoa täytyy vahvistaa. Savolainen omaa hyvin laaja- alaisen käsityksen talousasioista. Hän tuo osaamisensa kasvavan liiketoiminnan tarpeisiin,” hän kertoo.

Kasvua erityisesti kansainvälisiltä markkinoilta tavoittelevassa yhtiössä riittää työsarkaa talousjohtajalle.

”Kun tavoitellaan kansainvälistä kasvua, on ensiarvoisen tärkeätä saada yhtiön talous pidettyä hallinnassa. Tähän tarkoitukseen Savolainen tulee vastaamaan. Talousjohtaja antaa toimitusjohtajalle työkalut viedä yhtiötä eteenpäin nopealla tahdilla,” Rahunen jatkaa.