Keijo Anttila utses till ny VD för Gebwell Oy

Keijo Anttila kommer att påbörja sin roll som ny VD för Gebwell Oy, ett företag som tillverkar värme- och kylsystem av fastigheter. Han kommer närmast från en tjänst som VD för POK Group Oy, ett företag som levererar eldistributionssystem. I valet av ny VD för företaget, baserat i Leppävirta, betonades Anttilas internationella expertis och hans omfattande erfarenhet som VD.

Keijo Anttila kommer att börja sin position på Gebwell senast den 1 april. Han har över 20 års mångsidig erfarenhet i ledande roller i olika företag. Anttilas expertis, särskilt inom internationell affärsverksamhet och ledning av produktion och försäljning i multikulturella miljöer, kommer att vara en värdefull tillgång för Gebwell.

”Jag är mycket entusiastisk över möjligheten och utmaningen som Gebwell, en stark aktör inom området, erbjuder. Företaget är djupt rotat i Leppävirta, men har även stor potential för tillväxt, vilket jag ser fram emot att genomföra,” säger Keijo Anttila.

”Jag tror att Gebwells framtid ser mycket lovande ut. Företaget verkar i hjärtat av energiövergången, och dess innovativa lösningar kan bidra avsevärt till hållbar utveckling. Gebwells produkter har redan uppnått betydande framgång på marknaden, och jag är övertygad om att företaget kommer att fortsätta växa starkt även internationellt,” fortsätter han.

Under de senaste åren har Gebwells tillväxt baserats på en stark inhemsk marknad. Framöver siktar företaget också på internationell expansion.

”Keijo Anttilas internationella erfarenhet lägger en stabil grund för att uppnå våra mål. Hans ledarerfarenhet från olika branscher och industriproduktioner stärker företagets framtida strategiska mål,” säger Mia Miettinen, ordförande i Gebwells styrelse.

Anttila har bred erfarenhet från en mängd olika företag inom flera branscher. Förutom POK Group som är ledande inom tillverkning av Finlands eldistributionssystem, har han också arbetat i olika ledande och säljpositioner på Kontiotuote Oy, Scanfil Abp och Mecanova Oy, och har suttit

i styrelserna för flera företag. Anttila har en examen som civil ingenjör.

Gebwell, som är baserat i Leppävirta, tillverkar ekologiska uppvärmnings- och kylsystem för fastigheter. Företaget grundades 2006 och dess produkter inkluderar fjärrvärmecentraler, värmepumpar, energiackumulatortankar och varmvattenberedare. Förutom i Finland har Gebwell verksamhet i Sverige och Polen.

För mer information, kontakta:
Keijo Anttila, VD för Gebwell (från och med 1 april), telefon: tel. +358 400 673 156
Mia Miettinen, Styrelseordförande, telefon: +358 40 508 9851