Gebwell Smart – det smarta gränssnittet för din bergvärmepump

Gebwell Smart® är en lättanvänd gränssnittsapplikation för övervakning och styrning av bergvärmepumpen Gebwell Aries. Du har Gebwell Aries gränssnitt alltid med dig – i din telefon.

Applikationen Gebwell Smart är ett mobilt gränssnitt med vilket du hemifrån kan styra bergvärmepumpen Gebwell Aries via det lokala nätverk som pumpen automatiskt skapat. Applikationen kan också laddas ner till flera smart units i hemmet om dessa har operativsystemet iOS eller Android, t.ex. smartmobiler eller surfplattor.

De åskådliga vyerna i Gebwell Smarts gränssnitt gör det lätt och bekvämt att använda bergvärmepumpen. Bergvärmesystemet som styrs med Gebwell Smart ger ökad boendekomfort och förbättrad energieffektivitet i hemmet.

Med Gebwell Smart reglerar du enkelt temperaturen i fastigheten eller ökar beredningen av varmt tappvatten t.ex. inför en bastukväll. Med applikationen kan du koppla in funktionen ”inte hemma” när du åker på resa eller, om du glömde det i brådskan, kan du göra det med ett applikationstillägg i 3G/4G-nätet, t.ex. i taxin på väg till flygplatsen. Och innan du kommer hem höjer du med Gebwell Smart redan i förväg temperaturen tillbaka till önskad nivå.

Gränssnittsapplikationen Gebwell Smart

 • Bergvärmepumpen Gebwell Aries skapar automatiskt ett WLAN/Wi-Fi-nät, som du kan koppla upp dig till med applikationen Gebwell Smart i din smartmobil.
 • Det lättanvända gränssnittet har åskådliga vyer.
 • Du kan övervaka och styra bergvärmepumpen från soffan där hemma eller, om du har skaffat applikationstillägget, via 3G/4G-nätet t.ex. när du är på resa.
 • Vid eventuella funktionsstörningar får du ett meddelande i din App

 

Gebwell Smart kan snart laddas ner från följande applikationsbutiker:


Gebwell Smart-miljön och fjärrstyrning av bergvärmepumpen

 1. Data som samlats in från bergvärmepumparna lagras i molntjänsten Siemens Mindsphere, med förstklassig datasäkerhet.
 2. Styrningen av bergvärmepumpen sker via det lokala nät som Gebwell Aries automatiskt skapat eller via 3/4G-nätet som är en tillvalsfunktion. Användaren kan styra bergvärmepumpen med den avgiftsfria mobilapplikationen Gebwell Smart, som kan installeras i alla iOS- och Android-enheter.
 3. Tack vare molntjänsten ser det molnbaserade kontrollcentret Gebwell Smart i realtid varje bergvärmepumps status och eventuella underhållsbehov.

Molntjänsten Gebwell Smart

 • Varje Gebwell Aries bergvärmepump länkas redan vid fabriken till molntjänsten Gebwell Smart
 • Molntjänsten utnyttjar Sakernas Internet, dvs. IoT-teknologi.
 • Plattformen för tjänsten är den mycket datasäkra IoT-molntjänsten Siemens Mindsphere.
 • Genom molntjänsten får man värdefull information från pumparna, som används i den smarta styrningen och till att utveckla funktionerna.
 • Inom den närmaste framtiden satsar Gebwells produktutveckling på att utveckla funktioner som beaktar det lokala vädret och börspriset på el, så att systemen kan göras allt mer energieffektiva.

Det molnbaserade kontrollcentret Gebwell Smart

 • Gebwells eget fjärrkontrollcenter möjliggör en bekvämare och energieffektivare uppvärmning.
 • Fabriken ser vid behov i realtid status för varje levererad Gebwell Aries bergvärmepump. Det molnbaserade kontrollcentret ger användaren trygghet med tanke på eventuella störningar.
 • Kontrollcentret Gebwell Smart kommer att förses med en serviceavtalstjänst som omfattar förebyggande underhåll och livscykeloptimering.

Kontinuerlig applikationsutveckling

Gebwell Smarts gränssnitt och egenskaper utvecklas genom kontinuerligt samarbete med experter och användare för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen. Applikationen Gebwell Smart kommer snart att få programuppdateringar och flera tjänster, såsom möjligheten till serviceavtal samt temperaturoptimering efter det lokala vädret.

Gebwell Smart kan snart laddas ner från följande applikationsbutiker: