Lösningar för småhus

Hemmet är livets hjärta. Vi erbjuder husägare pålitliga och
miljövänliga lösningar för uppvärmning och kyla i hemmet.

Be om en offert

Energieffektiva uppvärmningslösningar för småhus

Gebwells energieffektiva bergvärme- och fjärrvärmelösningar sparar pengar, tid och ansträngning.

Specialiserade Gebwell-återförsäljare erbjuder helhetslösningar som bäst passar dina behov, inklusive högkvalitativ utrustning och experttjänster.

Bergvärme

Naturlig uppvärmning för hus

Bergvärme (även känd som geotermisk energi) är en enkel och bekymmersfri uppvärmningssätt för småhus. Bergvärmepump värmer upp ditt hem såväl som tappvarmvatten. Med bergvärmesystem kan du även kyla ditt hem på sommaren.

Vad är bergvärme? Mita-maalampo-maksaa
shutterstock_1449930014-2

Bergvärme underlättar vardagen för husägare

Genom att välja Gebwell bergvärme kan du koncentrera dig på livet utan att organisera din dag kring uppvärmning av ditt hem. Gebwells återförsäljare tar hand om hela processen från början till slut: planering, brunnsborrning och det nödvändiga markarbetet, installation av pumpen, användarutbildning och underhåll.

Bergvärmelösningar är lämpliga för både ny- och renoveringsanläggningar, för att ersätta oljeuppvärmning till exempel.

Maalampo-kannattaa

Betydande besparingar på uppvärmningskostnaderna och en ökning av värdet på ditt hus

Bergvärme kan minska dina uppvärmningskostnader med upp till 75 %, vilket innebär att den initiala investeringen snabbt betalas tillbaka. En bergvärmepump producerar minst tre gånger mer värmeenergi än den energi den förbrukar.

Bergvärme ger också riskfrihet. Eftersom värme hämtas direkt från säker berggrund finns det ingen anledning att oroa sig för eventuella fluktuationer i energipriset.

Bergvärme ökar vanligtvis värdet på en byggnad med ett belopp som överstiger den initiala investeringen. Småhusägare sparar därför inte bara på uppvärmningskostnaderna, utan investeringen kan ha en positiv effekt på andrahandspriset på huset.

I Finland har privatpersoner rätt att få inhemsk skatteavdrag för arbeten som utförs i ditt hem, till exempel för installation av bergvärmesystem. Läs mer på Skatteförvaltningens sidor.

Vad kostar bergvärme?
Gebwell_3N9A8915_1520px

Så här får du ett bergvärmesystem för ditt hem

Vi levererar bergvärmepumpar genom våra kunniga återförsäljare. Vi vidarebefordrar den offertförfrågan du har skickat till återförsäljaren i ditt område, som kontaktar dig och tar mer detaljerad information, t.ex. storleken och energibehovet för ditt hus.

Baserat på den information du lämnar kommer återförsäljaren att dimensionera värmepumpen som passar ditt hus och skicka ett erbjudande till dig på den installerade värmepumpen. Om du önskar får du även ett erbjudande om implementering av kollektorn (t.ex. borrning av energibrunnen).

Gebwell bergvärmepumpar för hus

Gebwell Aries är den första finska bergvärmepumpen för småhus som använder avancerad inverterteknik och IoT-kontroll. T3 Inverter värmepump ansluts till en separat ackumulatortank. Den är lämplig för ett större hus eller för större förbrukning av varmvatten.

Vill du ha en offert på bergvärme?

Fjärrvärme

Gebwell fjärrvärmelösningar för hus

Fjärrvärme är en pålitlig och jämn form av uppvärmning av småhus och finns i nästan alla städer i Finland. Ett fjärrvärmt hus är bekvämt att bo i och själva uppvärmningen kräver ingen form av ansträngning från sin brukare.

District heating operating principle Kaukolammon-toimintaperiaate
Kaukolampo-omakotitaloille

Spara på energikostnader, ekologiskt

Fjärrvärme är en energieffektiv och miljövänlig uppvärmningsmetod. Dess totala kostnader är överkomliga och prissättningen är stabil.

Huvuddelen av den fjärrvärme som används i Finland produceras av kondenserad värme i elproduktionen. Denna kombinerade produktion sparar stora mängder energi samtidigt som de minskar miljöutsläppen avsevärt.

Ymparistoystavallinen-kaukolampo

Miljövänlig fjärrvärme

Fjärrvärme sparar energi och miljö. I Finland produceras 80 % av fjärrvärmen genom kombinerad produktion med ett elkraftverk. Anläggningens kondensöverskottsvärme används i fjärrvärmenät. Genom att göra det ökar anläggningens effektivitet och mycket energi sparas.

Miljöutsläppen från kombinerad produktion är cirka 30 % lägre än när produktionen av energi och värme sker i separata produktionsanläggningar. Det är ett allmänt erkänt sätt att skydda klimatet och utvecklingen av kombinerad produktion bedöms vara den största enskilda metoden för att minska utsläppen av växthusgaser.

Vill du ha en offert på fjärrvärmecentral?https://gebwell.fi/wp/wp-admin/post.php?post=57109&action=edit#

Gebwell fjärrvärmecentraler för småhus

G-Power småhuscentraler kan fås med två och tre kretsar. I centralen med två kretsar finns en reglerkrets för beredning av varmvatten för hushållsbehov och en för beredning av det varmvatten som värmenätet använder. I centralen med tre kretsar finns därtill en tredje reglerkrets med vilken man t.ex. kan värma upp fuktiga utrymmen året runt oberoende avuppvärmningsbehovet i andra utrymmen.