Vanhempien lämpöpumppujen reitittimissä havaittu mahdollinen haavoittuvuus

Etäyhteydellä varustettujen lämpöpumppujen mukana toimitetuissa Teltonikan reitittimissä on havaittu mahdollinen SMS-haavoittuvuus, joka vaatii kyseisen laitteen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Mahdollinen haavoittuvuus koskee niitä Gebwellin vanhempia lämpöpumppuja, joissa etäyhteyden muodostamiseen on käytetty Teltonikan reititintä, joka toimii yhdessä Siemens OZW -verkkopalvelimen kanssa. Asia ei koske Gebwellin uuden tuoteperheen laitteiden etäyhteyksiä (Taurus EVI, Taurus Inverter Pro, Gemini Inverter, T3 Inverter, Aries-sarjan tuotteet).

Mahdollinen haavoittuvuus on paikallistettu Teltonika-reitittimen tekstiviestiohjaukseen. SMS-ominaisuus ei ole Gebwellin laitteissa käytössä, mutta se kuitenkin mahdollistaa laitteen SMS-ominaisuuksien haltuunoton, minkä jälkeen laite voi lähettää huomaamatta tekstiviestejä. Haavoittuvuus on haitallinen, mikäli liittymässä on tekstiviestit käytössä.

Tämän vuoksi asiakkaiden, joilla on käytössä kyseinen reititin ja liittymässä on tekstiviestit käytössä, kannattaa olla pikimmiten yhteydessä omaan puhelinoperaattoriinsa ja pyytää kytkemään omasta liittymästään tekstiviestipalvelut pois päältä. Tämän jälkeen asia on kunnossa, eikä laite pysty enää lähettämään tekstiviestejä lainkaan.

Mikäli huomaa liittymälaskussa poikkeavaa liikennettä, asiasta pitää tehdä siinä vaiheessa rikosilmoitus, jotta operaattori voi ottaa asian käsittelyyn. Gebwell tiedottaa erikseen asiakkaitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä ja ohjeistaa, mitä mahdollisesti haavoittuneille reitittimille pitää tehdä.

Teltonikan reititin ei ole Gebwell Oy:n valmistama, vaan kyseessä on yleisessä myynnissä oleva laite.

Gebwell on yhteydessä urakoitsijoihin, joiden toimituksiin on mennyt mahdollisesti haavoittunut reititin. Gebwell tai urakoitsija on yhteydessä loppuasiakkaisiin, kiinteistöomistajiin ja muihin, joiden hallussa on mahdollisesti haavoittunut reititin.

Päivitämme tälle sivulle tietoa reitittimien haavoittuvuuteen liittyen. Jos sinulla on kysyttävää aiheesta, niin voit olla yhteydessä Gebwellin huoltoon puh. 020 1230 888.