Bergvärme underlättar livet för en arbetsresande

Eerik Hippi bor tillsammans med sin fru i Nurmo i ett egnahemshus från 1950-talet med en stomme i timmer. År 2016 bestämde sig Hippi för att skaffa bergvärme till huset. Paret Hippi har en yta på sammanlagt cirka 200 kvadrat som ska värmas upp.

Eerik Hippi berättar att just bergvärmens smidighet stod bakom förnyandet av uppvärmningssystemet.

“Jag reser i mitt arbete och huset måste kunna hålla grundvärmen även då jag inte själv är hemma för att värma upp huset”, säger Hippi om varför han skaffade ett uppvärmningssystem.

Eerik Hippi har en bekant som arbetar hos återförsäljaren Valon vesi ja lämpö Oy, och inköpet gjordes på rekommendation av denne.

”Bra sålt”, konstaterar Eerik Hippi.

Gebwells Qi-bergvärmepump motsvarade paret Hippis uppvärmningsbehov bäst och valet föll på den modellen.

Ett riktigt lyckat projekt

Hela bergvärmeprojektet löpte snabbt och direkt enligt Hippi.

”Först borrades bergvärmebrunnen i marken och sedan installerade montörerna systemets maskiner. Hela projektet tog bara några dagar”, berättar Eerik Hippi.

Bergvärmesystemets ackumulator och de andra maskinerna fann sin plats i egnahemshusets gamla pannrum. Huset värms upp genom element med vattencirkulation och våtrummen har golvvärme.

Hippi säger att projektet löpte smidigt och enligt överenskommelsen.

”Det uppstod inga störningar eller dröjsmål under projektet. Allt löpte enligt överenskommelsen. Borrarna, rörmokarna och elektrikerna kom då de skulle”, säger Hippi.

Systeminstallationen gick bra och helhetsleveransen lyckades, så Eerik Hippi säger att han inte kan klaga på slutresultatet.

”Värmen har varit tillräcklig och i duschen har man inte behövt fundera på om det varma vattnet räcker till”, tackar Hippi.

Nu när paret Hippi har bott ett år med bergvärmen tycker de att systemets lättskötthet är den största nyttan. Efter ibruktagandet har de just inte alls behövt bry sig om användningen av bergvärmesystemet.

”Ibruktagandet löpte finfint. Lite fick vi studera hur maskinerna ska användas, men efter det har de värmt upp huset utan några bekymmer. Jag är mycket nöjd med Gebwells Qi-bergvärmesystem”, säger Eerik Hippi.

”Jag har redan hunnit rekommendera Gebwells bergvärmesystem för min granne som sannolikt kommer att skaffa bergvärme som sitt uppvärmningssystem”, berättar Eerik Hippi nöjt.4