Pivaset-brändi 30 vuotta

Suomen johtava ja ainoa kotimainen alkusammutusbrändi Pivaset täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Gebwell Group valmistaa Pivaset-alkusammutustuotteet tehtaillaan Leppävirralla.

Pivaset Oy:n perusti vuonna 1990 nykyisin Gebwell Groupin alkusammutustuotteiden liiketoimintajohtajana toimivan Tapani Hulkkosen vaimo Tuula Hulkkonen. Yrityksen alkutaipaleella, eli vuodesta 1990 alkaen Pivaset Oy valmisti kaukolämmönjakokeskusten sähkökeskuksia oman perheen voimin. Kolmen vuoden kuluttua Pivasetin perustamisesta Tapani Hulkkonen laajensi tuotantoa ohutlevytuotteisiin ja perusti Palovaruste Oy:n, jonka liiketoiminnan ydin oli alkusammutuskaluston valmistus.

Vuonna 2004 Hulkkosen perheen omistuksessa olleet yhtiöt, Pivaset Oy ja Palovaruste Oy fuusioitiin Pivaset Oy:ksi. Tuotantolaitoksiin investointiin yrityksen kasvaessa huomattavasti ja vuonna 2009 uuden toimitilarakennuksen käyttöönoton myötä Pivaset Oy:llä oli yhteensä 6500 m2 tuotantotiloja Leppävirralla. Yhtiön moderneihin tuotantotiloihin hankittiin tuolloin myös tuotantoa tehostavaa ja automatisoivaa laser- ja robottitekniikkaa. Pivaset laajensi tuotantoaan investointien myötä lämminvesivaraajiin ja käyttövedenlämmittimiin.

Vuonna 2016 Pivaset Oy sulautui Gebwell Oy:hyn ja nimi Pivaset jäi elämään rekisteröitynä tuotemerkkinä alkusammutustuotteille. Vuonna 2019 Gebwell Oy:n tuotteille, mukaan lukien Pivaset-alkusammutustuotteet, myönnettiin Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisuudesta.

Pitkä matka vientiyritykseksi

Liiketoimintajohtaja Tapani Hulkkonen, kuinka sinä kuvailisit Pivasetin 30-vuotista taivalta?

”Onhan tässä hyvä matka menty, kun miettii, että alkuaikoina vaimoni Tuula valmisti sähköohjauskeskuksia vanhassa navetassa ja nyt Gebwell Groupilla on tehtaita Leppävirralla neljässä kiinteistössä sekä lisäksi tytäryhtiö Puolassa. 1990-luvun alussa vaimoni vastasi sähkökeskusten valmistuksesta ja itse tein ohutlevypuolen hommina alkusammutustuotteita. Kysyntä on kasvanut ja olemme pystyneet panostamaan tuotteiden laatuun, mistä meidät varmasti tunnetaan”, Hulkkonen kuvailee yhtiön kasvutarinaa.

Gebwell on ainut kotimainen alkusammutustuotteiden valmistaja. Alkusammutustuotteita myydään puhtaasti tarpeeseen ja niitä toimitetaan kotimaahan sekä vientiin. Pivaset-palopostikaapit ovat hyvin tuttuja julkisista tiloista, kuten sairaaloista ja kauppakeskuksista. Pivaset-alkusammutustuotteita ostavat lvi-tukkuliikkeet sekä rakennusliikkeet ja niitä menee myös vientiin. Pivaset-alkusammutustuotteita viedään Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin markkinoille.

Millaiselta tulevaisuus näyttää?

”Tulevaisuudennäkymät ovat oikein hyvät. Täytyy olla tyytyväinen, että poikkeusaikoinakin kauppa käy kohtuudella. Onneksi emme ole yhden kortin varassa, vaan alkusammutustuotteiden lisäksi Gebwell Group valmistaa lisäksi kaukolämmönjakokeskuksia, lämpöpumppuja ja varaajia kiinteistöjen lämmitykseen”, Tapani Hulkkonen kertoo.

Liiketoimintajohtaja Tapani Hulkkonen, mistä Pivaset-brändi tunnetaan?

”Pivaset-tuotemerkki tunnetaan pikapalopostikaapeista. Varmasti myös korkea laatu on ominaisuus, joka liitetään Pivaset-tuotemerkkiin. Emme varmasti olisi onnistuneet myymään tai saatikka viemään tuotteitamme, jos tavara ei olisi ollut aina laadullisesti hyvää. Koen, että olemme pystyneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja palvelemaan heitä hyvin”, Hulkkonen perustelee.

Tutustu Pivaset-alkusammutustuotteisiin osoitteessa www.pivaset.fi »