Lämpöhuolto Group asentaa kaukolämpöä ja lämpöpumppuja koko Suomen alueella

Tänä vuonna kymmenen vuotista taipalettaan juhlivalle yritykselle tyytyväinen asiakas on kaiken a ja o

Vuonna 2013 perustettu Lämpöhuolto aloitti toimintansa kaukolämmönjakokeskusten asentamisen parissa. Alkuaikoina yritys keskittyi erityisesti omakotitalojen kaukolämpösaneerauksiin, mutta on vuoden 2019 alusta siirtynyt enenevässä määrin suurien asuinkiinteistöjen kaukolämpösaneerauksiin.

Kaukolämmön asennuksen rinnalle patteriverkostojen perussäätö

Yrityksen palveluihin lisättiin viitisen vuotta sitten asiakaslähtöisesti myös patteriverkoston perussäätö. Perussäädön tarkoituksena on vähentää kiinteistön yli- tai alilämmitystä huolehtimalla, että lämmitysverkon vesi kulkee jokaisen patterin kautta ja lämmitys jakautuu tasaisesti kaikissa talon osissa tai kerrostalon asunnoissa. Huoneistojen lämpötilan pysyessä lämmityskaudella tasaisena asuinviihtyvyys nousee. Motivan arvion mukaan jopa kolme neljästä asuinrakennuksesta Suomessa kaipaisi patteriverkon perussäätöä.

Lämpöhuolto Group Oy:n toimitusjohtaja Juuso Pelkosen kokemuksen mukaan patteriverkoston perussäätö tulisi tehdä taloyhtiöissä noin 25 vuoden välein, työ on luonnollista toteuttaa esimerkiksi kaukolämpösaneerauksen yhteydessä. Perussäädössä uusitaan kaikki kiinteistön patteriverkoston venttiilit sekä termostaatit, ja verkoston virtaukset tasapainotetaan niin, että jokaisen patterin läpi virtaa oikea määrä vettä ja lämpö jakautuu tasaisesti jokaiseen huoneistoon.

Lämpöpumppubisnekseen mukaan huoneistojen ilmalämpöpumppuasennuksilla

Jäähdytystarpeen lisääntyessä ja korkeimman oikeuden vuonna 2021 tekemän ilmalämpöpumppuja koskevan linjauksen myötä, Lämpöhuollon tuotevalikoima on laajentunut myös lämpöpumppuihin. Suuri osa yrityksen lämpöpumpputoiminnasta on tällä hetkellä ilmalämpöpumppujen asentamista kerrostalohuoneistoihin jäähdytystä varten. 1000 vuosittaisen ilmalämpöpumpun lisäksi Lämpöhuolto asentaa myös ilma-vesi- ja maalämpöpumppuja.

Omia polkuja kulkeva suunnannäyttäjä

”Olemme asiakaskeskeinen kaukolämpöurakoinnin suunnannäyttäjä, joka kulkee rohkeasti omaa polkuaan. Meillä on tekemisen meininki ja toimintaamme leimaa ahkeruus sekä luotettavuus”, avaa toimitusjohtaja Juuso Pelkonen Lämpöhuollon arvomaailmaa ja jatkaa ”Tärkein tavoitteemme on tyytyväinen asiakas. Meille ei ole väliä, että tilataanko asennus meiltä tänä vuonna vai ensi vuonna, mutta tärkeintä, että se tilataan meiltä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaalle on jäänyt meistä positiivinen kuva.”

Lämpöhuolto Group työllistää tällä hetkellä 30 henkeä ja yritys tarjoaa palveluitaan ympäri Suomen, suurin osa kohteista sijaitsee Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella. Lämpöhuollon asiakkaita ovat vuokrataloyhtiöt, taloyhtiöt ja omakotiasukkaat.

Pelkonen kertoo yrityksen keskittyvän niin sanottuihin peruskohteisiin, ei ’metsästävän isoja referenssejä’. ”Toki olemme kerenneet historiamme aikana toteuttamaan kaukolämpöasennuksia ja perussäätöjä muiden muassa yliopistokiinteistöihin, poliisilaitoksiin, säätiöille ja suurlähetystöille,” Pelkonen muistaa.

Gebwellin kanssa yhteistyötä yrityksen alusta alkaen

Gebwell valikoitui Lämpöhuollon kumppaniksi jo yrityksen perustamisvaiheessa eli yhteistyötä on tänä vuonna takana jo kymmenen vuotta. ”Olemme tyytyväisiä Gebwellin lämmönjakokeskusvalikoimaan ja keskusten laatuun. Toimitukset tulevat sovitusti ja ajallaan. Pakettiautojen ei tarvitse turhaan odotella kohteissa keskuksien saapumista. Gebwellillä kuunnellaan asiakasta muun muassa laitteiden kehittämiseen liittyvissä asioissa. Yhteistyömme toimii hyvin puolin ja toisin,” kiittelee Pelkonen.

Lämpöhuolto Group
Työntekijöitä: 30
Liikevaihto: 7,3 miljoonaa euroa
Toiminta-alue: koko Suomi