LVIAK-alan palveluita Savosta Lappiin

Iisalmen Putkiasennus Oy, Levin-Kittilän LVI Oy ja Savon LVI-Talo Oy toimivat neljältä paikkakunnalta käsin tarjoten kattavasti LVIAK-alan palveluita asiakkailleen.

Iisalmen Putkiasennus on perustettu Iisalmessa vuonna 1979, joten tänä syksynä juhlitaan yrityksen 45 vuotispäiviä. Yrityksen toiminta-alueeseen kuuluu koko Ylä-Savo. Vuonna 2006 yritys perusti Kittilään Levin-Kittilän LVI Oy:n ja osti vuonna 2018 osuuden Kuopiossa ja Lapinlahdella toimivasta Savon LVI-talosta.

Hanakat -ketjuun kuuluvien kolmen yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna (2023) 27 miljoonaa euroa. Yritysten toimipisteissä työskentelee yhteensä 110 LVI-alan ammattilaista, joista 50 henkilöä Iisalmessa, 50 Kuopiossa ja Lapinlahdella sekä Kittilässä 10 henkilöä.

Yrityksiltä löytyy kaikki tarvittava asiantuntemus LVIAK-alan töihin – putkityöt, sähkötyöt, automaatiotyöt ja kylmätyöt hoituvat ammattitaidolla, joka opitaan omassa IPA Academyssä. Omien asiantuntijoiden lisäksi urakoissa hyödynnetään myös aliurakoitsijoita, muun muassa maalämpöön tarvittavien lämpökaivojen porauksessa.

Toimivia ja energiatehokkaita LVIAK – järjestelmiä luotettavasti

Yritysten toimintaan kuuluu kaikki LVIAK-alan työt suunnittelusta asennukseen, järjestelmien mittauksiin ja säätöihin sekä huoltotoimintoihin. Huoltopalveluita tarjotaan 100 kilometrin säteellä toimipisteistä eli Iisalmesta, Kuopiosta, Lapinlahdelta ja Kittilästä.

Lämmitysvalikoimaan kuuluu kaikki erityyppiset lämpöpumppujärjestelmät: ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput ja maalämpöpumput asiantuntevasti suunniteltuina, mitoitettuina ja asennettuina. Myös kiinteistöjen liittäminen kaukolämmitysverkostoon ja elinkaarensa lopussa olevien kaukolämmönjakokeskusten vaihtaminen hoituu ammattitaidolla. Palveluita tarjotaan kaikille niitä tarvitseville, niin kuluttajille kuin taloyhtiöille ja yrityksille, yrityksen arvojen mukaisesti luotettavasti ja asiakastyytyväisyys huomioiden.

Takana pitkä yhteistyö Gebwellin kanssa

Iisalmen Putkiasennuksen ja Gebwellin yhteistyö alkoi vuonna 2006, jolloin Gebwell perustettiin. Sittemmin yritys on asentanut kymmeniä Gebwellin lämpöpumppuja ja kaukolämmönjakokeskuksia niin omakotitaloihin kuin suurempiin kiinteistöihinkin.

”Toimiva kommunikaatio on erittäin tärkeä asia. Gebwellin kanssa ihmisten välinen kommunikaatio toimii hyvin,” kiittelee Iisalmen Putkiasennuksen Jarkko Juntunen yhteistyötä. ”Tänä talvena lämmityslaitteet ovat joutuneet kovaan testiin, kun pohjoisessa on ollut jopa 40 asteen pakkasia – Gebwellin laitteet on toimineet luvatusti ja luotettavasti. Lämmitysjärjestelmissä on toki asennuksen jälkeen usein säädettävää, mutta, kun asetukset on saatu kohdilleen, ne toimivat sovitusti,” Juntunen kehuu Gebwellin laitteita. ”Gebwelliltä saadun teknisen tuen ja asiantuntemuksen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Varsinkin erikoisprojekteissa on ensiarvoisen tärkeää, että ollaan tarvittaessa valmiita yhdessä jalkautumaan kentälle,” jatkaa Juntunen.

Erityisen hyvin toimiva etäyhteys saa kiitosta

Käyttökokemukset Gebwell laitteista ovat hyviä ja etenkin lämpöpumppuihin saatavilla oleva etäyhteys saa Juntuselta suitsutusta: ”Etäyhteys tuo hyötyjä kaikille osapuolille: käyttäjälle, asennus/huoltoliikkeelle ja valmistajalle,” Juntunen summaa. Myös kaukolämmönjakokeskuksissa laitteiden laatu on se, joka merkitsee valintaa tehdessä. ”Gebwell käyttää korkealaatuisia luotettavia komponentteja kaukolämmönjakokeskuksissa ja se on meille tärkeää.”

Tällä hetkellä Levin-Kittilän LVI:llä on työn alla Levin Gondolihallin lämmityksen päivittäminen maalämpöön. Kiinteistöä lämmittämään asennetaan kaksi Gebwell Taurus 110 EVI lämpöpumppua, jotka ammentavat maalämpöä 36 porareiästä. Gebwell on toimittanut järjestelmään lisäksi kaksi 2000 litran räätälöityä G-Energy varaajaa.

Savon LVI-Talolla puolestaan on työn alla lämmönkierrätysjärjestelmän asentaminen Kuopiossa sijaitsevan Päivärannan K-Citymarkettiin. Lämmönkierrätysjärjestelmään asennetaan kolme Taurus 110 EVI lämpöpumppua ja kolme 2000 litran erikoisvaraajaa ja neljä tehdasvalmista energiankierrätysmoduulia.

Ehdottomasti tärkein vahvuudeksi Gebwellissä Juntunen nostaa paikallisuuden: ”omalla toiminta-alueella sijaitseva tehdas on melkein lähempänä kuin lähin puhelin,” Juntunen toteaa. Myös erityisen hyvällä tasolla olevat etäyhteydet nousevat jälleen esiin tärkeänä vahvuutena. ”Gebwellillä on etäyhteyksien suhteen vahva tahtotila ja kaikki löytyy netin kautta,” kiittelee Juntunen.

Iisalmen Putkiasennus Oy – Levin-Kittilän LVI Oy – Savon LVI-Talo Oy

Liikevaihto 2023: 27 miljoonaa euroa
Työntekijöitä: 110
Toiminta-alue: Ylä-Savo, Pohjois-Savo, Lappi