Proheat Oy on erikoistunut liike- ja teollisuuskiinteistöjen maalämpösaneerauksiin

Proheat toteuttaa asiakkailleen kiinteistöjen energiahallintauudistuksia kokonaisvaltaisesti – nostaen kiinteistön energiatehokkuutta olosuhteet huomioiden.

Vuonna 2005 perustetun lappeenrantalaisen Proheat Oy:n tarina lämmitysjärjestelmien parista on lähtenyt niin sanotusti lattiatasolta. Yrityksen toiminta alkoi vesikiertoisten lattialämmitysjärjestelmien parissa, jolloin se asensi lattialämmityksiä pääkaupunkiseudulla sijaitseviin liikekiinteistöihin. Palveluihin kuului lisäksi muun muassa patteriventtiilien vaihtoa sekä myös pienimuotoisia lämmitysjärjestelmäsaneerauksia.

Proheat laajensi toimintaansa lämpöpumppujen asennukseen vuonna 2010, kun yritys toimitti Gebwell Qi maalämpöpumpun asiakkaansa taloon Lappeenrantaan. Sittemmin Proheat on asentanut yli sata Gebwell lämpöpumppua, ensin omakotitaloihin ja sittemmin suurempiin asuinkiinteistöihin kuten rivitaloihin. Vuosien mittaan Proheat on siirtynyt yhä isompiin ja vaativampiin kohteisiin kuten liike- ja teollisuuskiinteistöihin.

Toteutamme kokonaisvaltaista energianhallintaa kiinteistöille

Neljä vakituista työntekijää työllistävä ja vakiintuneita kumppaneita muun muassa asennuksissa käyttävä Proheat on erikoistunut isojen kiinteistöjen, etenkin liike- ja teollisuuskiinteistöjen, energiahallintaprojekteihin. Toki yritys tarjoaa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäsaneerauksia myös taloyhtiöille. Yritys toimii koko Etelä-Suomen alueella.

”Me emme toimita pelkkää lämmitysjärjestelmää, vaan huomioimme kiinteistön koko energiahallinnan. Tutkimme voisiko kiinteistössä olla hukkalämpöjä, joita voitaisiin hyödyntää lämmityksessä tuottaen lisäsäästöjä ja energiatehokkuutta. Myös maaviileän hyödyntämisen mahdollisuus kartoitetaan”, yrittäjä ja omistaja Timo Lappalainen kertoo. Kiinteistöjen lämmitys ja jäähdytys toteutetaan mahdollisimman energia- ja kustannustehokkaasti, mutta myös olosuhteet otetaan huomioon, hän avaa yrityksensä toimintafilosofiaa. ”Esimerkkinä voisi ottaa vaikka leipomon. Leipomossa uunien luona tuppaa lämpötila nousemaan, joten maaviileän tuonti kohdistetusti parantaa huomattavasti työskentelyolosuhteita. Energiatehokkuuden nostaminen olosuhteet huomioiden on meidän ydinosaamistamme”, Lappalainen jatkaa.

Yrityksen missiota ja tavoitetta kysyttäessä, vastaus on helppo: se on tyytyväinen asiakas. ”Tyytyväinen asiakas mahdollistaa meidän olemassaolomme. Asiakas saa meiltä sen, mitä on tilannut ja mitä olemme luvanneet. Tämä on tärkeää. Jos asiakas voisi palata ajassa takaisin, hän tekisi saman valinnan uudestaan. Tähän pyrimme”, Lappalainen sanoo.

Yrityksen isoin projekti teollisuuslaitoksen siirtyminen maakaasusta kaukolämpöön

Referensseistä kysyttäessä Lappalainen kertoo, että jokainen toimitettu lämmitystapasaneeraus on tärkeä. On kuitenkin yksi projekti, joka on jäänyt mieleen kokonsa takia. Se on Suomen Kerran, nykyisen Havi Oy:n, Imatralla sijaitsevan teollisuuslaitoksen lämmitystavan saneeraus maakaasusta kaukolämpöön. Vuonna 2016 toteutetussa projektissa asennettiin 3 megawatin, joka vastaa noin 600 omakotitalon lämmitystarvetta, G-Power kaukolämmönjakokeskus, ja järjestelmän käyttöönotto toteutettiin talvella, tammikuun kovilla pakkasilla. ”Tilaajaa ja kaukolämmön toimittajaa tietysti jännitti, että miten vaihto onnistuu 20 asteen pakkasilla, tuotantoon ei saanut tulla pitkiä käyttökatkoja, – me olimme luottavaisia osaamiseemme ja hyvinhän se menikin kaikin puolin”, muistelee Lappalainen.

”Gebwellin kanssa ollaan kasvettu yhdessä”

Proheatin ja Gebwellin yhteinen historia on pitkä. Proheat on asentanut Gebwellin lämpöpumppuja jo 13 vuotta. ”Yhteystyömme on pitkäaikaista, luottamuksellista ja tuloksellista. Matkaan on mahtunut monia tapahtumia, ja yhteistä kasvua. Yhteistyömme perustana on hyvät ja luottamukselliset henkilösuhteet. Sovituista asioista pidetään kiinni eikä yritetä luistaa. Haasteista on selvitty ja selvitään tulevaisuudessakin yhdessä”, kiittelee Lappalainen yhteistyötä.

Tärkeiksi asioiksi Gebwellistä Lappalainen nostaa kotimaisuuden sekä ihmiseltä ihmiselle -mentaliteetin. ”Saamme Gebwelliltä tutun asiantuntijan kiinni, jos tarvetta. Voimme huoletta luvata asiakkaallemme, että, mikäli tarvitsemme esimerkiksi teknistä tukea, esimerkiksi laitteen parametrien kanssa, saamme yhteyden valmistajaan ja asia hoituu varmasti”, hän avaa ja kertoo, että ulkomaisen toimittajan kanssa tämä ei ole läheskään varmaa.

”Lähellä oleva tekninen tuki, ihmisläheisyys eli, että oikeat ihmiset tekee kauppaa, heidän kanssaan voi keskustella ja hakea ratkaisuja, siinä Gebwell on onnistunut todella hyvin, ” Lappalainen summaa, miksi yhteistyö Gebwellin kanssa on toiminut ja tulee toimimaan jatkossakin.

Proheat Oy
Liikevaihto 2023: noin 3,0 miljoonaa euroa
Työntekijöitä: 4
Toiminta-alue: Etelä-Suomi

Kuvassa Proheatin porukka kuvattuna Gebwellin lämpöpumputehtaalla joulukuussa 2023