Gebwell-kaukolämpö ja -maalämpö Green Park -yrityspuistoon Joensuuhun

Gebwell T2 lämpöpumppuja

Yrityspuisto Green Parkin tiloissa pyritään kustannustehokkuuteen, jossa lämmitysratkaisujen osalta luotetaan Gebwelliin.

Nykyaikaisilla teknisillä ratkaisuilla etua yrityksille

Toukokuussa 2015 valmistunut Green Park on Joensuun kaupungin rakennuttama, 5200 m2 kokoinen teollisuushalli, jonka tiloja vuokrataan yrityskäyttöön. Nykyaikaisten teknisten ratkaisujensa avulla Green Parkin on tarkoitus tuoda kustannustehokkuutta ja sitä kautta parempaa kilpailukykyä tiloissa toimiville yrityksille.

Myös energiaratkaisuihin kiinnitettiin kohteessa erityistä huomiota, ja Gebwellin kustannustehokkaat lämmitysjärjestelmät valittiin osaksi yrityspuiston nykyaikaista tekniikkaa. Kohteessa on käytössä hybridijärjestelmänä kaukolämpö ja maalämpö, joihin molempiin Gebwell toimitti laitteistot.

Gebwellin hybridijärjestelmä vastaa suureen tehon tarpeeseen

Green Parkin suurten tilojen lämmityksen tehon tarve on yhteensä noin 1 MW vuodessa. Lämmitysjärjestelmä on mitoitettu niin, että maalämmöllä katetaan 10 % tehon tarpeesta. Uusiutuvan lämmön hyödyntäminen on olennainen osa Green Parkin ideologiaa.

Hybridijärjestelmä koostuu yhdestä 3-piirisestä kaukolämmönjakokeskuksesta, kolmesta T2-sarjan tehokkaimmasta lämpöpumpusta sekä 3000 litran varaajasta. Kohteeseen porattiin kymmenen kappaletta 200 metrin lämpökaivoja.

Lämmitysratkaisun kokonaisuus samalta toimittajalta

Koska Green Park -yrityspuistoon tilattiin koko lämmitysjärjestelmä Gebwelliltä, toteutus onnistui nopeasti ja saumattomasti.

“Teemme kokonaisuuden kaikki osat kerralla tehdasolosuhteissa, joten pystymme jo valmistusvaiheessa huomioimaan asioita, jotka helpottavat asentamista. Silloin asennusprosessi kohteessa on huomattavasti nopeampi”, kertoo Juha Liukkonen Gebwelliltä.

“Kun kaikki lämmitysjärjestelmän tuotteet ovat samalta toimittajalta, on se tilaajalle vaivatonta. Esimerkiksi mahdollisten reklamaatiotapausten hoitaminen on helppoa eikä tilaajan tarvitse kysyä monelta toimijalta, mistä saa tarvittavia varaosia”, Liukkonen jatkaa.

Green_Park    STP64295    STP64293