Pulkkiset lämmittävät edullisesti Qi-maalämpöpumpulla

Oululainen Juha Pulkkinen valitsi uuteen omakotitaloonsa Gebwellin maalämmityksen jo rakennusvaiheessa. Lämmitysjärjestelmän asennus aloitettiin joulukuussa 2015 ja varsinainen käyttöönotto maaliskuussa 2016. Itse asuintalon lisäksi lämmintä tilaa on autotallissa ja varastossa yhteensä yli 230 neliötä.

Millaiseen tarpeeseen maalämpöjärjestelmän hankinta tehtiin?

”Lämmitysjärjestelmän valinnassa tärkeimpänä kriteerinä oli yleensä ottaen maalämmön edullisuus. Maalämpö on hinnan suhteen riippumattomampi kuin kaukolämpö”, Juha Pulkkinen kertoo valinnastaan.

Gebwellin valtuutetun jälleenmyyjän Terawatt Oy:n edustaja suositteli Gebwellin Qi-maalämpöpumppua ja se tuntuikin parhaalta vaihtoehdolta Pulkkisten lämmitysjärjestelmäksi.

”Lisäksi valintaan vaikutti myös Gebwell-maalämpöpumpun kotimaisuus”, Pulkkinen jatkaa valintaperusteistaan.

Teknisesti onnistunut urakka

Maalämpöprojekti piti sisällään suunnittelun, asennuksen ja järjestelmän käyttöönoton. Juha Pulkkisen mukaan LVI-urakoitsijan tekemät työt sujuivat hyvin. Pulkkisille tarjouksen tehnyt Terawatt toimi urakoitsijana lämmitysjärjestelmän asentamisessa.

Juha Pulkkisen mielestä kokonaistoimitus oli lopputulokseltaan oikein hyvä, vaikka ongelmilta ei täysin vältytty projektin aikana. Sähköasentajan jäljiltä vanerin läpi syöttöjohtoon osunut ruuvi aiheutti järjestelmään toimintahäiriöitä, mutta kun ongelman syy oli löydetty ja korjattu, niin projekti pääsi etenemään maaliin kunnialla.

Teknisten tilojen mitoitus olisi hänen mukaansa voinut olla väljempi lämmityslaitteisiin nähden, mutta kaiken kaikkiaan Juha Pulkkinen on lopputulokseen tyytyväinen.

”Lämmitysjärjestelmän asennus meni kokonaisuudessaan teknisesti oikein hyvin”, Pulkkinen arvioi.

Lämpöä on riittänyt

Vuoden käytön jälkeen Pulkkinen olettaa, että maalämpöratkaisu on tuonut säästöä lämmityskustannuksiin.

”Veikkaan, että maalämpö on hyvin edullista verrattuna kaukolämpöön. Järjestelmän käyttämisen vaivattomuus on jo yllättänyt positiivisesti”, Pulkkinen toteaa.

”Lämmintä on yleisesti ottaen riittänyt. Lämmin vesi on välillä loppunut kesken, kun perheen kaksi pientä poikaa tykkäävät kylpeä ja suihkutella vettä säästämättä”, Juha Pulkkinen naurahtaa.

Kenelle Juha Pulkkinen voisi suositella Gebwell-projektia?

”Voisin suositella maalämpöprojektia kenelle vaan, koska niin asennus kuin käyttökin ovat vaivattomia. Urakoitsija tekee asennuksen ja käyttöönoton. Kun kaikki on saatu pyörimään, ei käyttäjän tarvitse tehdä edes säätöjä. Käyttöohjeita ja opasmateriaaliakin on riittävästi”, Pulkkinen kertoo.