Hyödynnä 4000 euron valtionavustus – vaihda öljylämmitys kaukolämpöön tai maalämpöön!

ELY-keskus myöntää valtionavustusta pientalojen omistajille öljylämmityksen vaihtamiseen toiseen lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus on 4000 euroa, jos öljylämmityksen vaihtaa kaukolämpöön, maalämpöön tai ilma-vesilämpöön.

Avustuksen suuruus on 2500 euroa, mikäli uusi lämmitysjärjestelmä on joku muu kuin edellämainittu.

ELY-keskuksen tukea ei saa, mikäli uusi järjestelmä käyttää fossiilista polttoainetta kuten öljy, hiili, maakaasu tai turve. Tukea ei myöskään saa yhtäaikaa ARA:n energia-avustuksen tai kotitalousvähennyksen kanssa.

Kuinka paljon sinulla kuluu öljyä vuodessa?

Mitä suurempi on tämänhetkinen öljyntarpeesi, sitä enemmän säästät maalämmöllä. Maalämpöjärjestelmä kannattaa mitoittaa aiemman öljynkulutuksen mukaan.

Öljynkulutus 3 000 l 2 000 l
Öljyn hinta / v 2 400 € 1 600 €
Maalämmön kulut / v 700 € 460 €
Säästö lämmityskuluissa / v 1 700 € 1 140 €
Maalämpöremontin hinta** 18 000 € 15 000 €
ELY-keskuksen avustus öljystä luopumiseen 4000 € 4000 €
Maalämpöremontin hinta avustuksen jälkeen 14 000 € 11 000 €

* laskettu 0,8 € litrahinnalla
** hinnat ovat arvioita, lopullinen hinta on kohdekohtainen, johon vaikuttaa mm. lämmitettävän kiinteistön koko, lämpimän käyttöveden tarve, keruupiirivalinta jne.

Maalämpö mahdollistaa myös viilennyksen

  • Erittäin edullinen viilennys, lämpökaivolta otettua maaviilennystä varten tarvitsee vain kiertovesipumpun ja viilennyskonvektorin
  • Maaviileä on helppokäyttöinen ja varmatoiminen
  • Maaviileässä ei tule näkymää rumentavaa ulkoyksikköä kuten ilma-vesilämpöpumppujärjestelmissä

Jukka Anttila vaihtoi omakotitalonsa öljylämmityksen maalämpöön vuonna 2019, lue mitä mieltä hän on maalämpöön vaihtamisesta tästä »

Kotitalousvähennys vuonna 2020

Kotitalousvähennys on verotuksessa huomioitava vähennys, jota voi hakea esimerkiksi kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin. Kotitalousvähennystä saa myös lämmitysjärjestelmän saneerauksesta.

Kotitalousvähennysta saa vain työn osuudesta eli ei esim. tarvikkeista tai matkakuluista. Työn osuudesta 40% arvonlisävelvollisesta hinnasta on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa osuutta. Maksimimäärän 2 250€ kotitalousvähennystä, saat, jos yritykselle maksamasi laskun summasta 5 875 euroa on työn osuutta – omavastuu 100 € huomioituna.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten yhdessä puolisosi kanssa voitte saada yhteensä 4 500 €. Tällöin työn osuuden on oltava jopa 11 750 €. Lisää kotitalousvähennyksestä voit lukea Verohallinnon sivuilta

Pyydä tarjous Gebwell lämmitysratkaisusta

Jätä tietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin otamme yhteyttä sinuun.

  • (esim. kuukausi ja vuosi)
  • Gebwell tietosuojaseloste