Anttiloiden omakotitalo lämpiää nykyisin ympäristöystävällisellä maalämmöllä

Jukka ja Leena Anttilan omakotitalo sijaitsee Kokkolassa. 1994 rakennetun talon alkuperäinen lämmitysjärjestelmä oli vesikiertoinen patterilämmitys öljylämmityksellä.

”Öljylämmitys alkoi kuitenkin tuntua yhtä huonommalta vaihtoehdolta erityisesti ilmastoasioiden vuoksi, joten aloimme kartoittaa vaihtoehtoja”, kertoo Jukka Anttila.

Luotettava kotimainen toimija

”Pyysimme tarjouksia muutamilta toimittajilta. Kotimaisena valmistajana ja toimittajana Gebwell vaikutti heti kiinnostavalta vaihtoehdolta. Tuttavamme myös suositteli Gebwellin olevan varma toimija oman kokemuksensa pohjalta”, Anttila taustoittaa ja jatkaa, ”näillä kuvioilla sitten päätettiin tilata Gebwellin järjestelmä.”

Järjestelmä tilattiin viime vuoden tammikuussa ja käyttöön se saatiin maaliskuun alussa. Myös asennuksen Jukka Anttila kehuu olleen erittäin sujuva ja nopea prosessi ”Paikallinen putkifirma hoiti hommat yhdessä päivässä. Vanhat pois ja uudet tilalle, ja saman tien saatiin järjestelmä toimintaan.”

”Ollaan kyllä oltu todella tyytyväisiä tämä 11 kuukautta, mitä olemme Gebwelliä käyttäneet. Ilmasto- ja ympäristöasiat ovat niin tärkeitä, että ne ehdottomasti täytyy huomioida ja hoitaa kuntoon tällaisissa yhteyksissä. Maalämpö on myös erittäin energia- ja kustannustehokas ratkaisu: lämmityslaskumme ovat pienentyneet huomattavasti”, Anttila kertoo.

Ohjaus ja säätö etäsovelluksella

Gebwellin Aries maalämpöpumpussa vakuutti myös nykyaikainen ja etäohjattava käyttöliittymä. ”Tällainen on varmasti tulevaisuutta entistä enemmän”, uskoo Jukka Anttila. ”Etäsovelluksella ohjattava ja pilvipalvelupohjainen säätöjärjestelmä on todella kätevä. Gebwell Smart -sovelluksella pääsen selvittämään kaiken tiedon ja säätämään järjestelmää näppärästi ja helposti”, Anttila kehuu.

Pyydä tarjous maalämpöratkaisusta »