Gebwell mukana Leppävirran yrittäjyyshankkeessa

Leppävirralla käynnistettiin maaliskuussa 2021 yrittäjyyskasvatus, jonka tarkoituksena on kehittää ja täydentää yrittäjyys- ja työelämävalmiuksia, tehdä paikallista yrittämistä tutuksi sekä houkutella nuoria palaamaan Leppävirrale opintojen jälkeen. Polku yrittäjyyteen -hanke on suunnattu etenkin alueen lapsille ja nuorille sekä paikallisille yrityksille.

Gebwell Oy on mukana hankkeeseen kuuluvassa kummiyritystoiminnassa, jossa koululuokka pääsee säännölliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen yrityksen kanssa. Kummiluokka vaihtuu vuosittain, joten lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan monen  yrityksen toimintaan. Tänä keväänä kummiyhteistyö jäi valitettavan lyhyeksi, mutta ensi syksynä mekin saamme uuden kummiluokan, jonka kanssa teemme yhteistyötä koko lukuvuoden ajan. Todella hieno ja tarpeellinen hanke tällaiselle maaseutupitäjälle!

Tällä viikolla Gebwellin Iida ja Saima pääsivät kummiyhteistyön merkeissä kertomaan Kivelän koulun 7E -luokalle Gebwellin historiasta ja toiminnasta sekä valmistamistamme tuotteista. Myös Gebwellin perustaja Timo Hulkkonen piipahti kertomassa nuorille yrittäjyydestä. Kysyttäessä tärkeitä yrittäjän ominaisuuksia, Timo nosti erityisesti esille ahkeruuden ja sen, että täytyy uskoa itseensä.

Nuoret saivat testata Gebwell tuotetietoutensa leikkimielisessä Gebwell visassa, sekä kertoa omin sanoin, mitä se maalämpö oikeastaan onkaan ja, mitä Gebwellistä jäi mieleen. Hienosti oli oltu kuulolla.

Tässä nuorten ajatuksia:

”Maalämpö on
…lämpöenergiaa, jota tulee maan alta ja vedestä.”
…auringon tuottamaa lämpöä, joka on kerääntynyt maan alle.
…on tulevaisuus ja sitä on pikkuhiljaa alettu käyttää enemmän.
…on auringosta lähtöisin olevaa maan alle varastoitunutta lämpöä, sekä energiaa.
…on puhdasta ja uusiutuvaa lähienergiaa.”
…on erittäin ympäristöystävällinen”
 
”Gebwell
…on kiltti yritys, jossa kaikki ovat kilttejä.”
…tuottaa ilmastoystävällistä lämpöä. Mieleen jäi myös se, että jos jaksaa yrittää, niin kaikista voi tulla yrittäjiä… Mieleen jäi myös mukavat ja ystävälliset Gebwellin työntekijät :)”
…on yritys, jolla on neljä tehdasta ja konttori Leppävirralla.”
..on Leppävirran toiseksi suurin työllistäjä ja se on perustettu 2006.”
…on perustettu 2006 ja askartelee lämmitysasioita.”

Ehkä kaikista mieleenpainuvinta esittelystä nuorille oli kuitenkin heidän mukaansa saamat Gebwell -kesäkassit.

Kiitos Kivelän koulun 7E käynnistä ja oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesälomaa!

Timon mukaan yrittäjän tärkeitä ominaisuuksia ovat ahkeruus ja usko itseen.