Öljylämmityksestä luopuvalle omakotiasujalle korotettu kotitalousvähennys

Hallitus on päättänyt kehysriihessä öljylämmityksestä luopumisen tukemisesta, uutisoi Helsingin Sanomat 25.4.2021. Hallitus on linjannut kehysriihessä tulevien vuosien rahankäyttöä. Kehysriihen päätöksillä tavoitellaan muun muassa hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tavoitteen tukemiseksi öljylämmityksestä luopuville omakotitaloasujille kotitalousvähennyksen määrää korotetaan.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nostetaan 2250 eurosta 3500 euroon ja korvausosuus 40 prosentista 60 prosenttiin. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisosi kanssa kotitalousvähennyksen maksimi nusee nykyisestä 4500 eurosta 7000 euroon. Korotetun kotitalousvähennyksen on kaavailtu olevan voimassa vuosina 2022-2027.

Kotitalousvähennystä saa maalämpöinvestoinnin työn osuudesta eli lämpökaivon porauksesta ja laitteiden asennuksesta. Tarvikkeet ja matkakulut eivät oikeuta vähennykseen.

Lue Helsingin Sanomien artikkeli tästä

Tänä vuonna öljylämmityksestä luopuva voi kotitalousvähennyksen sijasta hyödyntää myös ELY-keskuksen myöntämää öljylämmityksestä eroon tukea. Tuki on maalämpöön siirtyvälle 4000 euroa, lue lisää täältä.