Palopostituotteistaan tunnettu Pivaset siirtyy Gebwellin kainalosta omaksi yhtiökseen

TIEDOTE

Gebwell Oy yhtiöittää alkusammutustuotteita valmistavan Pivasetin omaksi yhtiökseen. Samalla Pivasetille on nimitetty uudeksi toimitusjohtajaksi Tarmo Karhapää. Yli kolme vuosikymmentä Leppävirralla toiminut Pivaset on alansa ainoa toimija Suomessa, ja sen tuotteita viedään myös maailmalle.

Gebwellissä nähdään Pivasetin tulevaisuuden potentiaali, ja yhtiöittämisellä halutaan antaa sen kasvulle ja kehitykselle sekä tilaa että resurssia. Tästä syystä tulevaisuudessa Gebwell keskittyy ydinliiketoimintaansa lämmityslaitteisiin, ja Pivaset jatkaa itsenäisenä yrityksenä.

”Turvallisuus on yhteiskunnan peruselementtejä. Elämme muutoksen aikaa useissa meille tutuissa asioissa. Monet muutokset liikkumisessa ja kiinteistöjen käytössä muuttavat tarpeita myös paloturvallisuuden osalta. Pivaset haluaa olla suunnannäyttäjä alan kehittymisessä ja valmiina vastaamaan paloturvallisuuden muutoshaasteisiin”, Gebwellin toimitusjohtaja Janne Rahunen sanoo.

Pivaset on ollut osa Gebwell Groupia vuodesta 2016. Pivasetin tuotantoon tai toimintaan yhtiöittämisellä ei ole vaikutusta, ja Gebwell jatkaa sen omistajana myös jatkossa.

Tulevaisuuden tähtäin ulkomailla

Yhtiöittämisen lisäksi yrityksessä tapahtuu myös henkilöstömuutoksia, sillä Pivasetin liiketoimintajohtajana toiminut Tapani Hulkkonen jää eläkkeelle kesäkuussa. Hänen tilalleen tulee Tarmo Karhapää, joka on aloittanut yhtiön toimitusjohtajana 6. kesäkuuta. Karhapää on työskennellyt pitkään valmistavan teollisuuden palveluksessa erilaisissa myynti- ja johtotehtävissä, viimeiset neljä vuotta hän on toiminut Casemet Oy:n liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana.

”Pivasetin kanssa meillä on mielenkiintoinen tulevaisuus edessä, yrityksellä on vahva tausta Gebwellissä ja hyvin tunnetut omat tuotteet. Yritys on täynnä osaamista ja innostusta. Uskon, että meillä on paljon kehitys- ja kasvumahdollisuuksia, erityisesti ulkomaan viennissä näen potentiaalia”, Karhapää sanoo.

”Jään hyvällä mielellä eläkkeelle 46 vuoden työuran jälkeen. Olen ehtinyt olla Pivasetissakin mukana 29 mielenkiintoista vuotta, joten on aika antaa yritys eteenpäin vietäväksi”, Tapani Hulkkonen puolestaan toteaa.

Vanhasta navetasta moderneihin tuotantotiloihin ja maailmalle

Pivaset on toiminut Leppävirralla jo yli 30 vuotta. Yhtiön tarina sai alkunsa vanhasta navetasta, josta yritys on vuosien varrella laajentanut tuotantotilojaan ja tuotevalikoimaansa sekä panostanut vientiin.

Tänä päivänä Pivaset tunnetaan parhaiten alkusammutustuotteistaan, joita löytyy suurista kiinteistöistä kuten sairaaloista ja kauppakeskuksista. Yhtiön tuotteet ovat saaneet Avainlippu-merkin osoitukseksi kotimaisuudesta, ja se on alansa ainoa suomalainen toimija.

”Sillä, että tuotanto on Suomessa, on iso merkitys. Pivasetin päämarkkina on Suomessa ja meille on tärkeää olla lähellä asiakasta, jotka arvostavat täsmällisiä toimitusaikojamme sekä kykyämme reagoida asioihin nopeasti”, Rahunen sanoo.

Pivasetin liikevaihto oli vuonna 2021 noin neljä miljoona euroa, ja henkilöstöä on kausivaihteluista riippuen 12–15. Pivasetin tunnetuin tuote on palopostikaapit, joiden lisäksi se valmistaa ulkopaloposteja, letkukeloja ja -kärryjä.

Lisätietoja
Janne Rahunen
toimitusjohtaja
Gebwell Oy
0400 897 786