Pipeco Talotekniikka Oy tarjoaa LVI-palveluita Savo-Karjalan alueella

Huoleton talotekniikka luo huoletonta arkea

Kuopiolainen Pipeco Talotekniikka Oy toteuttaa talojen ja kiinteistöjen LVI-urakointeja, putkiremontteja sekä lämmitys- ja viilennysasennuksia. Yrityksen erityisosaamisalue on kiinteistöjen lämmitysratkaisut. Pipeco asentaa kaukolämmönjakokeskuksia sekä lämpöpumppuja. Yritys palvelee niin omakotiasukkaita kuin taloyhtiöitä koko Savo-Karjalan alueella. Kiinteistökohteiden osuus on kasvamassa varsinkin kaukolämpösaneerausten osalta.

Pipeco Talotekniikka Oy perustettiin vuonna 2011 ja se työllistää 5–6 henkilöä. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 1,5 miljoonaa euroa.

Huoltopalvelut kasvava osa liiketoimintaa

Asennusten lisäksi Pipecon palveluihin kuuluu lämmitysjärjestelmien huoltopalvelut. Yritys tarjoaa huoltoja sekä jatkuvia huoltosopimuksia niin itse asentamilleen kuin muiden asennusliikkeiden asentamille järjestelmille. ”Varsinkin lämpöpumppupuolella huoltoliiketoiminta on kasvamassa, koska Suomen lämpöpumppukanta vanhenee ja komponenttivaihdot tulevat eittämättä ajankohtaiseksi”, kertoo Pipecon yrittäjä ja toimitusjohtaja Tuomas Muli.

Gebwellin palvelu ja laitteet saavat kiitosta

Pipeco on asentanut kotimaisen Gebwellin valmistamia laitteita jo kuutisen vuotta. Yritykseltä löytyy kokemusta niin Gebwellin pienimmän lämpöpumpun Aries 6:n kuin suurimman Taurus kiinteistölämpöpumpun asentamisesta. ”Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön Gebwellin kanssa. Kommunikaatio toimii todella hyvin, saamme tarvittavat henkilöt kiinni, ja myyntiyhteyshenkilömme on vertaansa vailla. Jokaisessa yrityksessä pitäisi olla yksi Juha Liukkonen”, kiittelee Muli.

”Gebwellin laitteiden laatu on erinomainen. Toki uusissa teknologioissa saattaa alussa ilmetä jotain ennalta-arvaamatonta, mutta näihinkin Gebwell on reagoinut nopeasti ja hoitanut asiat kuntoon”, hän jatkaa. Gebwell lämpöpumppujen etäyhteys saa Mulilta kehuja: ”Voimme varmistaa Gebwellin teknisestä tuesta, onko tarvetta käydä paikan päällä kohteessa tarkistamassa järjestelmä vai saadaanko asia hoidettua etänä. Tämä mahdollisuus on poistanut monta käyntiä paikan päällä kohteessa, kun asia on saatu hoidettua esimerkiksi parametrimuutoksella.”

”Toimitusten osalta kulunut vuosi on ollut haastava koko lämmityslaitemarkkinassa, mutta lähtökohtaisesti Gebwellin toimitukset ovat toimineet todella hyvin. Tiedottaminen mahdollisista toimitusviiveistä on toiminut”, summaa Muli.

Yrityksen isot projektit on toteutettu yhteistyössä energiayhtiö Savon Voiman kanssa

Pipecon historian suurin urakka on viime vuonna (2022) Savon Voimalle toteutettu projekti, jossa vaihdettiin Leppävirralla sijaitsevan Vesileppis kylpylä-hotellin lämmönjakokeskukset. Toisena merkittävänä referenssinä Muli nosti esiin niin ikään Savon Voimalle toteutetun urakan, jossa Pipeco asensi kahden uudiskerrostalon taloyhtiöön hybridijärjestelmän, jossa yhdistyy kaukolämmitys ja maalämmitys. Siilinjärvellä sijaitsevassa kohteessa asuntojen lämmitys toteutetaan osin maalämmöllä ja osin kaukolämmöllä, ja lämmin käyttövesi tuotetaan kaukolämmöllä.

Pipeco on asentanut myös useita Aries maalämpöpumppuja omakotitaloihin – yksi näistä on Kuopiossa sijaitseva Lukkarin talo.

Kysymykseen, miksi valita Pipeco lämmitysjärjestelmän toteuttajaksi, vastaus tulee Mulilta kuin apteekin hyllyltä: ”Huoleton talotekniikka luo huoletonta arkea. Meillä sitoudutaan laatuun ja pyritään olemaan paras ja oikea kumppani asiakkaillemme”.

Pipeco Talotekniikka Oy
Työntekijöitä: 5-6
Liikevaihto 2022: 1,5 miljoonaa euroa
Toiminta-alue: Savo-Karjala

Kuva: Pipeco Talotekniikka Oy