Gebwell G-Power lämmittää tunnelmaa Seinäjoen uudessa jalkapallopyhäkössä

”Sopiva hinta, tuttu ja luotettava toimittaja, pitkäaikainen ja hyvin toimiva yhteistyö”, luettelee toimitusjohtaja Jussi Viita syitä, miksi keskusten toimittajaksi valikoitui Gebwell Oy. Lapualainen LVI-Tekniikka J. Viita Oy vastaa Seinäjoelle valmistuvan jalkapallostadionin LV-urakoinnista.

Stadionin rakentaminen aloitettiin kesällä 2015 ja ensimmäinen peli on tarkoitus pelata kesäkuussa 2016. Pääyhteistyökumppanin mukaisesti OmaSP Areenaksi nimetty stadion on Veikkausliigassa pelaavan SJK:n kotikenttä. Areenaan kapasiteetti on 6000 katsojaa ja siellä tullaan järjestämään jalkapallopelien lisäksi erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Stadionrakennuksessa sijaitsevat kaksi ravintolaa, toimisto- ja sosiaalitilat sekä pelaajien pukuhuoneet, pinta-alaltaan yhteensä 2500 neliötä, sekä käyttövesi lämmitetään 3-piirisellä Gebwell G-Power kaukolämmönjakokeskuksella. Toinen kaukolämmönjakokeskus, 1-piirinen G-power, lämmittää tekonurmea, pidentäen stadionin käyttöaikaa keväästä ja syksystä. Tekonurmen lämmitys toteutetaan nurmen alle sijoitetulla putkistolla.

”Gebwellin toimitus vastasi tilausta ja keskukset saapuivat sopivasti asennusta varten. Kyseessä oli ensimmäinen toteuttamamme tekonurmikon lämmitysjärjestelmä, joten keskuksen koko yllätti. Keskuksen suuren koon takia haalausoviaukkoa jouduttiin hieman suurentamaan, mutta tekniseen tilaan keskus kuitenkin mahtuu hyvin”, kertoo Jussi Viita.

Kentän lämmityksestä vastaava 1000 kilowatin tehoinen keskus on noin metrin levyinen, kolme ja puoli metriä pitkä ja puolitoista metriä korkea.