Hajonneen lämpöpumpun tilalle Gebwellin hiljainen Qi

Lieksassa asuvan Antti Heikkisen omakotitalo on rakennettu vuonna 1999 ja siinä on noin 300 neliötä lämmitettävää tilaa. Taloon oli rakennusvaiheessa asennettu maalämpö. Alkuperäinen maalämpöpumppu tuli kuitenkin tiensä päähän.

”Edellinen pumppu sanoi sopimuksensa irti”, Heikkinen kuvailee uuden maalämpöpumpun hankinnan taustoja.

”Kun vanhan pumpun kompressori hajosi, olin toista kuukautta ilman lämmintä vettä. Otin tarjouksia uusista maalämpöpumpuista vähän joka suunnalta”, Antti Heikkinen kertaa tapahtumia.

”Valitsin Gebwellin Qi 10 -maalämpöpumpun hinnan ja laadun perusteella. Nurmeksen Lvi-Pielisessä sanoivat, että Gebwellin pumpun pitäisi olla varma kone”, hän kertoo.

”Gebwellin maalämpöpumppu on suomalaista tekoa, joten siihen on varmasti helpompi saada tarvittaessa varaosia”, Antti Heikkinen sanoo.

 

Hiljaisen pumpun ongelmaton asennus

”Entinen kone vietiin pois, laiteltiin vähän uutta putkea ja asennettiin uusi pumppu. Missään vaiheessa asennusta ei ollut ongelmia. Oikein oli pätevät asentajat”, Heikkinen kiittelee.

”Käyttöönottovaiheessa sain neuvontaa pumpun säätämiseen Lvi-Pielisen asentajalta”, Antti Heikkinen sanoo. ”No, senpä jälkeen pumppua ei ole tarvinnut säätää”, hän jatkaa.

Uuden maalämpöpumpun myötä Heikkisen sähkölasku ei ole ainakaan noussut.

”Energialasku on jopa pienempi kuin ennen, kun vertaa 1999 asennetun maalämpöpumpun käyttökustannuksiin. Uusissa laitteissa on tietysti parempi tekniikka ja energiatehokkuus. Qi-pumppu on lisäksi hiljainen, eikä kuulu hurinaa. Vanha maalämpöpumppu hurisi, kilisi ja kolisi”, Antti Heikkinen vertailee.

”Voin suositella Gebwellin pumppua esimerkiksi sen hiljaisen käyntiäänen vuoksi. Jos joku suunnittelee maalämpöpumpun hankkimista kotiinsa, niin tämän voi laittaa vaikka makuuhuoneeseen. Ainakaan äänen takia sitä ei tarvitse pannuhuoneen perukoille pistää”, Heikkinen veistelee.

”Tämä Gebwellin pumppu käy isompiinkin mökkeihin. Ei ole tullut mitään ongelmia. Lämmintä piisaa ja lämmintä vettä myös”, Antti Heikkinen sanoo tyytyväisenä.

Heikkinen luottaa Gebwellin vaivattomaan ja hiljaiseen Qi-maalämpöpumppuun.