Hiihtäjä Pirjo Murasen talo lämpiää Qi-maalämpöpumpulla

Pirjo ja Ville Muranen eivät ole palelleet kotonaan Gebwellin Qi-maalämpöpumpun hankinnan jälkeen.

Henkilökohtaisen sprinttihiihdon maailmanmestaruuden vuonna 2001 voittanut Pirjo Muranen rakensi miehensä Ville Murasen kanssa omakotitalon Rovaniemelle huhtikuussa 2016. Talonrakennusprojekti oli Murasille ensimmäinen laatuaan ja mahdollisia vaihtoehtoja lämmitysjärjestelmäksi oli useita.

Eri lämmitysvaihtoehtoja punnittuaan Muraset päätyivät hankkimaan maalämmön uuteen kotiinsa. Murasten aikaisempi koti oli sähkölämmitteinen, joten maalämmöstä ei ollut aikaisempaa kokemusta. Rohkeutta kuitenkin riitti itselle uudentyyppisen järjestelmän hankkimiseen.

Kustannustehokasta lämpöä kaikkiin tiloihin

Lämmitettävää tilaa Murasten talossa on pitkälti toista sataa neliötä kattavien asuintilojen lisäksi autotallissa ja lämpimissä varastotiloissa. Tästä syystä lämmitysjärjestelmästä saatavien tehojen lisäksi valinnassa oli huomioitava myös kustannustehokkuus.

Pirjo Murasen mukaan maalämpö vaikuttaa olevan pitkällä tähtäimellä edullisin lämmitysvaihtoehto verrattuna esim. sähkölämmitykseen. Hankintakustannuksen jälkeen säästöt ovat näkyneet lämmityskustannusten selkeänä pienenemisenä.

Murasten taloon Qi-lämpöpumpun asensivat Terawatt Oy:n asentajat. Työ valmistui sujuvasti avaimet käteen –periaatteella. Laitteiston käyttöön saatiin neuvontaa ja opastusta alkuvaiheessa asentajilta. Pirjo Murasen mukaan uuden järjestelmän lämmityksen säätämistä piti alkuun hieman opetella. Laitteiston säätöihin Muraset saivat asiantuntevaa apua Gebwellin asiakaspalvelusta.

”Suomen talvi vaihtelevine lämpötiloineen saattaa olla lämmityksen kannalta haastavaa, mutta säätöjen ollessa kohdallaan sisälämpötila pysyy tasaisena”, Pirjo Muranen iloitsee.

Vaivaton hankinta

Pirjo Muranen kertoo olevansa hyvin tyytyväinen Qi-maalämpöpumpun hankintaan. Asennus ja käyttöönotto sujuivat vaivatta ja sen jälkeen lämmintä on riittänyt. Murasen mukaan Qi-lämpöpumppu on osoittautunut helppokäyttöiseksi.

”Voisin suositella Gebwell-maalämpöpumpun hankintaa muillekin omakotitaloa rakentaville”, sanoo Pirjo Muranen.

Hän on hyvin tyytyväinen perheensä tarpeisiin soveltuvan kustannustehokkaan lämmitysratkaisun löytymisestä.

​​