Huttusten lämmityskustannukset kuriin maalämmöllä

Haminalainen Markus Huttunen valitsi maalämmön lämmitysjärjestelmäksi vuonna 2016 valmistuneeseen omakotitaloonsa. Varsinaisessa asuinrakennuksessa on 200 neliötä lämmitettävää tilaa ja lisäksi myös sadan neliön varasto/autotalli on lämmitysjärjestelmän piirissä. Niin asuinrakennuksen kuin varastonkin huonekorkeudet ovat paikoin 4-5 metrissä, joten lämmitettävien tilojen kuutiomäärät ovat huomattavia. Tämän vuoksi pumpultakin vaaditaan reilusti tehoa ja vääntöä.

”Kokemuksen kautta päädyin maalämmön hankintaan. Aikaisemmissa asunnoissani lämmitettiin suoralla sähköllä ja löpöllä, jotka ovat kalliita lämmitysjärjestelmiä verrattuna maalämpöön”, Huttunen kertoo hankinnan taustoista.

Maalämmön hankintaprosessi meni Huttusen mukaan erittäin sujuvasti.

”Soitin Mänttärin Tonille Kymen Energiatekniikkaan, sain tarjouksen ja pian laitteet tykötarpeineen tuotiin rakennustyömaalle ja alettiin asennushommiin”, Markus Huttunen kertaa tapahtumia.

Asennus lähes huomaamatta

Taloon asennettiin Qi 10 -maalämpöpumppu 100 litran puskurivaraajalla ja maaviilennyksellä. Asennuksen suoritti paikallinen Gebwell-jälleenmyyjä, Kymen Energiatekniikka. Erityisesti asennuksen vaivattomuus saa kiitosta Markus Huttuselta.

”Jälleenmyyjä hoiti kaiken avaimet käteen –toimituksena. Oikeastaan kaikki asennukset tapahtuivat suhteellisen huomaamatta ja hyvä niin. Kymen Energiatekniikka hoiti kaiken hienosti järjestelmän käyttöön perehdyttämistä myöten. Ei siinä tarvinnut paljon itse säätää”, Huttunen kertoo tyytyväisenä.

Hänen mukaansa Gebwell-maalämpöjärjestelmän hankinnan lopputulos on oikein hyvä. Järjestelmässä on riittänyt vääntö lämmittää nelihenkisen perheen kodin korkeat tilat eikä lämmin vesikään ole loppunut kesken.

”Pätkääkään ei ole pumpun hankinta kaduttanut”, Huttunen sanoo.

Suurten tilojen pienet lämmityskustannukset

Markus Huttunen on kaikin puolin hyvin tyytyväinen talonsa maalämpöjärjestelmään sekä sen mukanaan tuomiin säästöihin.

”Asuminen on todella halpaa. Kallein sähkölasku tähän mennessä oli kovien pakkasten aikaan pikkuista vajaa 200 euroa”, hän laskeskelee tyytyväisenä.

”Käyttökustannukset ovat todella pienet. Järjestelmän hankinta maksaa jonkin verran, mutta vaivaton järjestelmä ja edullinen asuminen ovat pumpun asennuksen jälkeen taattua. Ei tarvitse pohtia onko talo lämmin, kun vaan muistaa maksaa pienen sähkölaskun”, Huttunen kiteyttää.

”Järjestelmä on kaiken lisäksi helppokäyttöinen. Voin suositella Gebwellin maalämpöjärjestelmää ihan kenelle vaan omakotitalossa asuvalle”, Markus Huttunen kiittelee.