Hytösille maalämpö vaivattomasti talopaketin mukana

Pasi Hytönen sai maalämpöjärjestelmän avaimet käteen –toimituksena Kastelli-talopaketin mukana. 116 neliön omakotitalo valmistui Vantaan Tikkurilaan alkuvuodesta 2017.

Idea maalämpöjärjestelmän hankintaan lähti talotoimittaja Kastellin kampanjasta, jossa talopaketin mukana tarjotaan Gebwellin kotimainen maalämpöpumppu. Hytönen kertoo, että uusiutuvan energian maalämpö oli hänelle uusi tuttavuus, koska aikaisemmissa asunnoissa on ollut muun tyyppisiä lämmitysjärjestelmiä.

Maalämpöjärjestelmän toimitus oli jouhevaa tilaajan mielestä. Lämpökaivojen poraukset ja lämmönkeruuputkien asennukset tehtiin ennen talon perustustöitä ja siinäkin mielessä homma sujui kivuttomasti hänen kannaltaan.

”Maalämpökaivot ja -putket olivat paikallaan valmiina ennen varsinaisia talonrakennustöitä”, Hytönen kertoo maalämpöjärjestelmän asennuksen työjärjestyksestä.

”Gebwellin Qi 6 -maalämpöpumppu asennettiin siinä vaiheessa, kun talo oli kutakuinkin valmis. Terawatin asentajat tekivät asennustyöt ja järjestelmän käyttöönoton sujuvasti yhdessä päivässä”, Pasi Hytönen sanoo ja jatkaa: ”Kokonaistoimitus meni tyylikkäästi, niin kuin pitikin.”

Kiitosta maalämmön vaivattomuudesta

Käyttöönoton jälkeinen maalämpöpumpun vikatilanne hoitui myös ilman suurempaa viivytystä.

”Siitä antaisin Gebwellille vielä kiitosta, kun vikatilanteessa apu tuli samana päivänä yhdellä puhelinsoitolla”, Hytönen kiittelee. ”Onhan se huippua, kun lämmitysjärjestelmä on automatisoitu ja vaivaton. Lämpö on tasaista ja sähkölaskut pysyvät aisoissa”, hän luettelee maalämpöpumpun etuja.

”Edellisessä rivitalokaksiossa oli ilmalämpöpumppu ja siihen verraten nykyinen järjestelmä on käyttökustannuksiltaan halpa. Nyt täällä on pidetty reilua lämpöä, noin 23-24 astetta, eikä sähkölasku päätä huimaa”, Hytönen kertoo.

”Suurin plussa tässä Gebwellin maalämpöjärjestelmässä on halpa ja tasainen lämpö lattialämmityksen kautta”, Pasi Hytönen kertoo ja kuvailee vaivattomuutta: ”Kun säädöt ovat kohdillaan, se pumppu vaan on siellä ja lämmittää ilman, että sitä tarvitsee huomioida.”

Maalämpöpumppu lämmittää huonetilan lisäksi myös käyttöveden. Talon asukkaat ovat tyytyväisiä, kun lämmintä vettä on ollut riittävästi 4 hengen perheen tarpeisiin.

”Voisin suositella Gebwellin maalämpöjärjestelmää esimerkiksi uudiskohteisiin, joissa halutaan toteuttaa miellyttävä lattialämmitys kustannustehokkaasti. Maalämmöllä kertyy varmasti vuosien mittaan huomattavia säästöjä. Niin ja onhan näissä laitteissa viiden vuoden takuukin. Se on bonusta”, Pasi Hytönen sanoo tyytyväisenä.