Kuopiolaiseen omakotitaloon Aries-invertterimaalämpöpumppu huippuominaisuuksin

Kuopiolainen Ville Stigell muutti kesällä 2018 uuteen omakotitaloonsa perheensä kanssa. Talossa on noin 140 neliötä lämmitettyä tilaa. Omakotitalon sijainnista johtuen maalämpö oli ainut varteenotettava vaihtoehto lämmitysjärjestelmäksi.

Maalämpöprojekti alkoi lämpökaivon porauksella ja lämmönkeruuputkien asennuksella. Talon lämpöenergian lähteenä toimii 180 metriä syvä maalämpökaivo, jonka poraus sujui suunnitelmien mukaan.

”Myös lämpöpumpun asennus ja käyttöönotto sujuivat kivuttomasti. Ei ole ollut mitään ongelmia”, kertoo Stigell.

Käyttäjäystävällisen älykäs Aries-invertterimaalämpöpumppu

Ville Stigell sai taloonsa Gebwellin uranuurtajan Aries-invertterimaalämpöpumpun. Invertteriohjauksen ansiosta lämpöpumppu toimii aina oikealla teholla optimoiden lämmitystehon. Aries on ensimmäinen pelkästään älylaitteella ohjattava maalämpöpumppu, joka helpottaa käyttäjän elämää.

Olen jonkin verran tutkinut Gebwell Smart -sovellusta, mutta en ole vielä säätänyt pumppua, sillä näillä helteillä olemme käyttäneet pääosin viilennystä. Sovellus vaikuttaa käyttäjäystävälliseltä. Varmasti pärjää sen kanssa, vaikka ei syvemmin siihen tutustuisikaan”, Stigell kertoo kokemuksistaan.

Aries -IoT-maalämpöpumpulla merkittävät kustannussäästöt oli saavutettu vielä omakotitalon rakennuksen aikana.

”Lopputalvesta, kun eristeet oli laitettu paikoilleen, meidän lämpöpumppu alkoi jo lämmittää. Tämä toi sähkölaskuihin aika huomattavan positiivisen muutoksen, koska ei tarvinnut enää käyttää rakennuslämmittimiä”, iloitsee Ville Stigell.

Ammattilaisten jouhevaa toimintaa

Gebwell Aries-maalämpöpumpulla varustettu järjestelmä on toiminut ilman ongelmia.

”Emme ole kertaakaan huomanneet, että lämmin vesi olisi loppunut kesken. Vaikka emme ole suihkussa läträäjiä, niin kuitenkin lämpimän veden riittävyyden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, vaikka on ollut vieraitakin kylässä”, Ville Stigell kertoo.

Myös asiantuntijan ripeä toiminta häiriötilanteessa on positiivisesti yllättänyt.

Stigell muistelee: ”Ennen muuttoamme keväällä oli kerta, kun Aries-pumppuun oli saatavilla päivityksiä etävalvonnan kautta. Silloin Gebwellin asiantuntija soitti ja ilmoitti, että jostain syystä niitä ei onnistunut asentamaan. Kolmen vartin päästä hän soitti uudelle ja sanoi, että oli käynyt paikan päällä selvittämässä asian, asentanut päivitykset ja laittanut kaiken kuntoon. Minusta se oli osoitus erinomaisesta toiminnasta.”

”Sinänsä projektissa ei ole ollut mitään ongelmia, mikä varmaan johtuu siitä, että todelliset ammattilaiset olivat hoitaneet homman”, Ville Stigell kuvaa projektin lopputulosta.

Helteillä maakylmä tuo miellyttävää asumismukavuutta

Heti muuttonsa jälkeen Stigell oli päässyt hyödyntämään maakylmää, jota jaetaan talon huoneisiin puhallinkonvektorilla.

”Muutimme uuteen omakotitaloomme kesällä, joten olemme käyttäneet viilennystä paljon. Täällä on ollut miellyttävä olla pitkän hellejaksonkin aikana. Aivan loistava väline!” Ville Stigell naurahtaa ja jatkaa:

Pystyn suosittelemaan Gebwellin maalämpöprojektia kaikille, jotka miettivät omakotitalon rakentamista tai harkitsevat vanhan lämmitysjärjestelmän vaihtamista. Gebwellin maalämpö on varmasti luotettava vaihtoehto.”

Gebwell-maalämpöjärjestelmä myös talopaketin mukana

Gebwellin ja talopakettien toimittajan Kastellin välinen yhteistyösopimus mahdollistaa maalämpöpumppujen vaivattoman asennuksen Kastellin maalämmöllä lämpiäviin valmistaloihin. Maalämpöjärjestelmän kokonaistoimituksesta tulee helppo projekti, kun lämmitysjärjestelmä kaikkine laitteineen tulee kätevästi talopaketin mukana.