Linnovaara lämmittää hiljaisella Qi-maalämpöpumpulla

Iisalmelainen Heikki Linnovaara valitsi jo rakennusvaiheessa maalämmön 128-neliöisen omakotitalonsa lämmitysjärjestelmäksi. Omakotitalon sisätilojen lisäksi lämmitettävää tilaa löytyy myös autotallista. Valmistuneeseen taloon asennettiin Gebwellin maalämpöjärjestelmä helmikuussa 2016.

Matalat käyttökustannukset hankinnan takana

Linnovaaran mukaan maalämmön valintaan vaikuttivat pääasiassa edulliset käyttökustannukset. Gebwellin jälleenmyyjän, Ylä-Savon Putki Oy:n edustaja sai hänet vakuuttuneeksi myös maalämpöjärjestelmän käytön helppoudesta.

”Pienet lämmityskustannukset ja käytön vaivattomuus olivat syyt miksi valitsin Gebwellin Qi maalämpöpumpun”, Heikki Linnovaara perustelee.

Asennus sovitun mukaan

Linnovaaran tontin maaperä soveltui maalämpökaivon poraukseen erinomaisesti. Maalämmön pumppausta varten porattiin 180 metriä syvä porakaivo, jonka kautta lämpö johdetaan talon lämmitysjärjestelmään. Porauksen jälkeen pumput, varaaja ja muut laitteet tuotiin sisään ja asennettiin käyttövalmiiksi. Asennuksesta ja käyttöönotosta vastasi Ylä-Savon Putki Oy.

”Asennus meni mielestäni oikein sujuvasti ja sovitun mukaan. Käsittääkseni työssä ei ollut ongelmia matkassa”, Linnovaara kuvailee projektin kulkua.

Talon lämmitys on toteutettu lattialämmityksenä. Linnovaaran mukaan lämpöä on riittänyt. Asennettuun lämmitysjärjestelmään kuuluu myös jäähdytysominaisuus sisäyksikköineen. Jäähdytyksellä voidaan säätää sisäilmaa miellyttävämmäksi tukalalla hellesäällä.

Hiljainen ja vaivaton maalämpöpumppu

Millainen on Gebwell-maalämpöprojektin lopputulos Heikki Linnovaaran mielestä?

”Pumpun kanssa ei ole vielä ilmennyt isompia ongelmia”, Linnovaara kertoo. Hänen mukaansa autotallin lämpötilan säätäminen on ollut alkuvaiheessa haasteellista, mutta uskoo saavansa siihen apua piakkoin.

Linnovaara sanoo olevansa tyytyväinen Gebwellin asiakaspalveluun.

”Olen soittanut Gebwellille ja saanut sieltä apua kiitettävästi”, Linnovaara kertoo kokemuksistaan.

Linnovaaran mukaan maalämpöjärjestelmän hankinnan jälkeen lämmityskustannukset ovat olleet verrattaen matalat ja järjestelmän arvioitu sähkönkulutus on ollut kohtuullisen pientä.

”Voisin suositella Qi maalämpöpumppua kaikille omakotitaloissa asuville, koska pumppu on käytössä hiljainen ja vaivaton”, Heikki Linnovaara kiittelee.

Gebwellin maalämpöjärjestelmä hoitaa Linnovaaran talon lämmityksen.
Gebwellin maalämpöjärjestelmä hoitaa Linnovaaran talon lämmityksen.
Maalämpöjärjestelmän viilennysyksikkö tekee sisäilman miellyttäväksi kesähelteillä.
Maalämpöjärjestelmän viilennysyksikkö tekee sisäilman miellyttäväksi kesähelteillä.